A hőkezelt élelmiszer feltalálása komoly előrelépést hozott civilizációnk fejlődésébe, a technika kifejlesztője 1810-ben el is nyerte az "Emberiség jótevője" díjat. Kezdetben üvegedényekben tárolták a konzervet, majd áttértek a kézi forrasztású vastag, ónozott vaslemezekre. Szilárdságuk miatt ezeket csak kapaláccsal-vésővel lehetett nyitni. A kezdetben kicsit nehézkes felbontási procedurát 1855-ben a vékony acéllemez alapanyag és a konzervnyitó feltalálása könnyítette meg, így semmi sem állt a konzervált ételek totális elterjedésének útjába.
Milliárdszám készülnek és kerülnek ipari újrahasznosításra az üres fémhéjak, de fantáziadús felhasználók otthonukban is megtalálták a szilárd, de könnyű dobozok hasznosításának lehetőségeit. Most nem a májkrémes dobozból készült hamutálra vagy egyszerű csavartartóra gondolok, hanem dekoratív, kreatív, mindenféle -tív kézművességre. A korábban megjelent hazai ötletparádékból készítettünk válogatást.
Mindenek előtt egy kis alapozás a konzervdoboz gyártásáról
Ingyen van az alapanyag: 10 bűbájos ötlet régi konzervdobozból
14 remek ötlet konzervdoboz átalakításához
Konzervdoboz új köntösben
Tavaszi dekoráció konzervdobozból
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.