Barkácshelyzet Vietnámban

2018.09.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Bolygónk barkácsolási szokásait szemléző sorozatunk első része Ázsiába vezet, Vietnámba. Sokan hajlamosak vagyunk leragadni a Mekong-delta mocsaraiban bujkáló vietkongoknál, ha közhelyes asszociációt keresünk egy nagyon párás és meleg júliusi délután e tájékra. Ők erről híresek egyelőre, a proletárdiktatúrával megtámogatott, helyi jellegzetességeket figyelembe vevő, hősies barkácshajlamról, mellyel sikeresen kiverték a technikailag jobban felkészült hódítókat is. Azaz a szemétből és lepottyant jenki bombázókból fegyvereket, papucsot készíteni képes emberi találékonyságról.

viet.jpg

Lássuk, hova jutottak barkácsilag, fejlődtek-e vagy modernizáló országként megadták magukat a "kész terméket a boltból" kényelmes ideológiájának? Kis videóválogatásunk ipari üzemek lenyűgöző jeleneteitől a háztáji fúrókészítésig (vízvezeték csőből) terjed a skála és megtekinthetik a "Cách làm máy xăm cực chất" című klasszikust is, ami tollszárból és elektromotorból eszkábált tetoválógép elkészítésébe vezet be.

Ezt sem biciklire tervezték:

Csonka maradna ázsiai válogatásunk, ha nem lenne benne rizs:

 Meg kell hajolni a kivitelezés előtt:

Ha egy életen keresztül kell viselni munkája nyomát, inkább egy profi műszerre bíznám a kivitelezést, de ettől a törekvés még értékelendő. Tetkómasina házilag:

Végül egy zenedoboz:

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1214223397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vlacko 2018.09.07. 09:33:27

Az első videóval valamit nagyon benéztél.
Vagy talán még a háborúból visszamaradt amcsi hadifoglyok és leszármazottaik dolgoznak rabszolgaként a nagyüzemben, aminek egyébként semmi köze a barkácsoláshoz.

kkm.furdancs 2018.09.07. 11:13:24

@vlacko: Hahaha!!! Többrétegű a probléma. Tök igazad lehet, ha arra célzol, hogy ez a valami máshol játszódik, csak a címe van vietnámiul. Hosszú sorozat lehet és ennyi nyelvet nem lehet értelmezni... és hát nem mindig nézem meg a videókat végig.
Lehet, hogy tényleg hadifoglyok (leszármazottai) vagy német vendégmunkások dolgoznak a gyárban, az ázsiai kistigriseknél soha nem lehet tudni. Kitüntetlek a "hét szemfülese" jelzővel, de már benne marad a posztban.

Mindennek van köze a barkácsoláshoz, melyben nyersanyagból valami készül.

kkm.furdancs 2018.09.07. 11:14:30

Javítás: "Hosszú sorozat lehet" helyett "lesz" a világkitekintés.
süti beállítások módosítása