Gépítélet - 2018 válogatás

2019.01.07. 05:00 | Írta: Pajer

techbeacon.jpg

Az év eleje általában a számvetések ideje, visszagondolva 2018-ra nekem egy kis bűnöm volt csak (publikálással kapcsolatban), hogy az Gépítéletet egy kicsit elhanyagoltam. Nem is kicsit, nagyon, pedig szerintem az egyik legjobb projektünk, hiszen ki ne szeretne informálódni egy estleges vásárlás előtt.  Tudom a kis Excel rendszerem nem valami tökéletes és főleg nem esztétikus, de házilag csak ezt sikerült összeszögelni. Természetesen, ha valakinek van jobb ötlete és kedve segíteni, nem fogok nemet mondani.

A Gépítéletet itt találod >>>

Vágjunk is bele és nézzük meg mi történt a felületen az elmúlt egy évben. Jó hír, hogy megtört a jég és végre megérkezett az első DeWalt-os ítélet egy DCF815 akkumulátoros csavarbehajtó formájában, nagyon jó értékeléssel. Ez egy 10.8 voltos masina, ennek a fúró-csavarbehajtós változata nagyon jól szerepelt   egy régebbi tesztünkben.

319dvvlwt6l.jpg

2018-ban a legtöbb ítélet a Stihl gépekre érkezett azon belül is a láncfűrészekre, ezt követte a Husqvarna szintén láncfűrész témákban és a Makita, a Hondánál pedig még mindig csak az az egy elektromos (igen elektromos) értékelés szerepel csak.

A 2018 -év nagy felfedezettje egyértelműen a Lidl Parkside névre keresztelt barkácsgép-szekciója, kimondottan pozitívan és nagy számban nyilatkoznak róla. Ugyan ez a márka vihetné el az „Év garanciális szolgáltatója” címet és ezt saját tapasztalattal is alá tudom támasztani.

Már látom is a lelki szemeimmel, hogy indul a kommentroham „Csalás a Fein csak 9,1 pontot kapott, a Lidl-ös kínai szar pedig 9,3-at”. Ez nem csalás, nem ámítás, egyrészt nem én pontozok, hanem Ti kedves olvasók, másrészt sokan elfelejtik, hogy vannak olyan használók, akiket a legkisebb apró probléma is bosszant egy több 10- vagy inkább 100 ezer forintért vásárolt „profi” gépnél, addig egy olcsó „szar” esetében könnyedén megbocsájtják. A legjobban akkor járunk, ha a profi gép pontjait hasonlítjuk össze a profiéval és a barkácsgépét a barkácséval.

 Na, de térjünk vissza az előző évhez és ha már szóba került a szervizelés a legtöbb és pozitív értékelést a Szerszám Kuckó kapta, ebből rögtön ki is derül, hogy sok ítélet érkezett Győrből.

845930-316705.jpg

A legjobban az OleoMac tulajdonosok szívták meg az előző évet, érdemes beleolvasni az értékeléseikbe. Az is érdekes, hogy valamiért a fővárosi szervizek nem igazán szerepelnek jól a vidéki, főleg kisvárosiakhoz képest. A téma a kibontása szerintem még egy külön posztot is megérdemelne.

Az év legöregebb értékelt elektromos gépe idén egy 30 éves Black & Decker ütvefúró, benzines esetében pedig egy 40 éves Stihl 08 láncfűrész volt.

a.jpg

Az előző évben az MTD valahogy nem tudatott javítani a pozícióján. Érdekes, hogy csak láncfűrész értékelések érkeznek, ami tényleg nem egy sikeres darabjuk, de se egy fűnyíróról, se egy traktorról nem jeleznek vissza, pedig ezek a fő termékei és árukhoz képest még nem is olyan rosszak.

Megpróbálom az idén egy kicsit jobban kezelni ezt a felületet, de tényleg, ha van valakinek valamilyen építő ötlete, ne kíméljen, itt elér: totaltool.hu@gmail.com sajnos az én tudásomból erre telik, természetesen a  lista még mindig nem  teljes, ahogy időm engedi, töltöm fel az adatokat.

De mi is ez a Gépítélet?
Gépítélet arra való, hogy a tulajdonosok maguk értékeljék gépeiket a hosszú távú tapasztalataik alapján. Mi nagyrészt „márkaérintettek” vagyunk, és szerviztapasztalataink miatt szinte bármit bármilyen körülmények között tudunk használni. Nálatok egy gép évekig szolgál és így megtapasztalhatjátok jó és rossz oldalukat, tehát a ti szavatok a döntő.

Hiszek abban, hogy az olvasó képes hiteles képet adni a saját gépeiről. A jó ítélet objektív: nem akar bizonyítani semmit, elmondja az igazat. Ha rossz, de szereti, akkor azt. Ha megbízhatatlan, de csodálatos, akkor azt. Mindig az igazat, hogy legközelebb is legyen hol tájékozódni. 

Ha van gépe és nem értékelt még, akkor rajta és éljen a barkács!

 

                  Csatlakozz a Furdancs és a  TotalTool Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni

Borítókép: techbeacon.com

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr5614529870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2019.01.09. 08:24:35

Nincs a listádon a KRESS svájci elektromos gép család.

Minket hűségesen szolgát, az építő ipari viszontagságokat is jól viselte, már már ráférne egy alapos szervizelés.

Hazai szerviről tudtok-e valamit?

Pajer 2019.01.09. 22:16:50

@Jakab.gipsz: Magát a listát az értékelők generálják, igazad van fel sem tűnt, hogy még egy darab értékelés nem érkezett a Kress-re. Sajna maga a cég 2012-ben csődbe ment, egy új tulaj próbálta fellendíteni de 2017-ben teljesen felszámolták, A nevet eladták egy fűnyíró gyártó cégnek, de ennek semmi köze az 1928-ban alapított német céghez
süti beállítások módosítása