Lépcső alatti tárolók és kutyaházak

2019.07.09. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Hazánkban csak mérsékelten elterjedtek a többszintes lakások, ezért az emeleti lépcső sem annyira gyakori, mint a képkeresőkben látható hatalmas amerikai faházakban vagy kétszintes angol lakásokban. Ha mégis birtokolunk ilyet, mit kezdjünk a térrel, ahova csak lehajtott fejjel mehetünk be?

1111.jpg

Például lakhat benne unokaöcsénk a roxforti nyári szünetek idején vagy alkalmas hörcsögalom, cipőink, tisztítószereink tárolására. E tippeknél praktikusabb és látványosabb válogatással készültünk mára. Kutyaháztól bárszekrényig, pihenősaroktól beépített konyháig. Kereskedelmi megoldásoktól egy házi készítésű változat bemutatásáig és a válogatások válogatásai szerepelnek a menüben.

Kezdjük a legegyszerűbb esettel, mikor kifejezetten e célra készült bútorokat vásárolunk...

1_1.jpg

...vagy asztalossal készíttetjük el. Az apácarács aprómunka és félúton megbánja az alkalmi barkácsoló, hogy ekkora feladatba vágott. Viszont a végeredmény - köszönhetően a sok részletnek - látványos, bár a port is jobban fogja.

11.jpg

Látszik a különbség. A lenti sík ajtókkal borított előlap korántsem mondható klasszikusnak, ezért a szobabelső stílusának is alkalmazkodnia kell meghatározó jegyeihez. A fotót tekintsék felemelt mutatóujjal adott figyelmeztetésnek, hogy érdemes átgondolni a rendelkezésre álló hely és a kényelmes, praktikus felhasználás összefüggéseit.

111.jpg

Íme, egy boldog kutya. Saját lakrésszel rendelkezik, ahová elvonulhat a stresszes mindennapok elől. Gazdái sokat fáradtak kialakításával, amit dokumentáltak is. A rácsos kapu már-már túlzásnak hat, de szerintem nem is a kutyát akarták elkápráztatni vele. A lakberendezés még hátra van, kutyatál és pokróc sincs benn. Lehet, hogy fotózás után kitették a kutyát és tényleg Pottert zárták bele?

2_1.jpg

Ha bátrak vagyunk és magunk kezdünk hozzá, eleve szerencsés alapokról kezdhetjük munkánkat, hiszen a padlózat, mennyezet és szemközti fal adott. Nem kell mechanikailag stabil vázat építeni, pusztán a meglévő támaszokhoz hozzáerősíteni a homlokzatot, esetleg egy oldalfalat. Amennyiben polcokkal vagy fiókokkal töltjük fel a helyet, még gipszkartonozással vagy lambériával sem kell bajlódni. Következő videóban egy ilyen megvalósítást láthatnak. Angol nyelvű, de elég a mester kezét figyelni és nem kell magyarázat hozzá.

Szerényen állítjuk, hogy nem blogunk találta fel a spanyolviaszt vagy lépcső alatti terek beépítési lehetőségeit - bár a jogdíj jól jönne - ezért a válogatások válogatásával, idehaza megjelent ötletgyűjtő cikkek linkjeivel búcsúzunk.

3_1.jpg

13 ötlet a lépcsők alatti terek hasznosítására

33.jpg

Kihasználatlan terek a lépcső alatt

333.jpg

30 lépcső alatti tároló

 

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8212426055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acycloren 2019.07.10. 11:39:49

Túlbonyolított megoldások egy nemlétező problémára. Magyarországon nem jellemző az ilyen lépcső.

acycloren 2019.07.10. 11:41:34

Ja, voltam külföldön olyan házakban, ahol a lépcső alatti térben alakították ki a vendég fürdőszobát. Nem éppen kényelmes megoldás, de helytakarékos.
süti beállítások módosítása