Kerékpártartó vízcsőből.

2021.05.09. 22:22 | Írta: Gyökösi Attila

Posztunk címe nem vonja a misztikum gomolygó ködébe az itt bemutatandó alkotást, de hát mindegy már, így jártunk. Egy kedves budai barátnőnk beszerzett egy biciklit. Jómagam úgy vélem, a bicikli a városban nem közlekedési eszköz, egyszerűen nem ide való. Vidéken talán inkább, de azért ott is vannak kérdőjelek. Akárhogy is, a drótszamár meglett, és hát valahova rakni kellett. 

bic4.png

Egy kis, harmadik emeleti budai garzonról van szó, ahol ugyan van függöny, meg hűtőtakaró, de semminemű kerékpár tárolásra befogható plusz helység nincs. Tehát a drótszamár "a szobában lakik itt bent", még szerencse, hogy egy míves, kevlár-alumínium drótszamárról van szó, amely mindösszesen 7 (!) kg. Adta magát a dolog, hogy akasszuk fel valahova. Voltak elképzelések mindenféle fregoli szerű csigás emelőkről, meg lehajtható karokról. 

Végül az egyszerűség, és egy véletlen netes képtalálat kínálta utat választottuk, és - miután az 'industrial' stílus nyerő a kerékpár tulajdonosánál - egy vízcsőből összelegózott fix tartót alkottunk. Az egészhez csak pár cső, könyök, meg egy falap kellett, plusz egy flakon fekete festék. 

A képeken igazából látható minden. 

A csöveket simán összetekertük, fogóval-villáskulccsal jól meghúztuk. Ragasztva nem lettek a kötések, mert a kis súly igazából nem veszi igénybe a szerkezet teherbírását. Alapnak egy épp kéznél lévő kis cseresznyefa lapot használtunk. A fából készült lapra egy három csavaros, fűtéshez vagy mihez való krómozott fali tartó alkatrésszel rögzítettük a csőből legózott akasztót, majd a fa alapot tiplikkel a falhoz. 

Nyilván a drága kerékpár drága alumínium felnijét is védeni kell, tehát az amúgy nagyon mutatós tartóra kellett valami puha megoldás, oda végül egy darab "csőhéj" (a fűtéscsövek hőszigetelésére való műanyag szivacsból készült cső) került, megfelelően megszabogatva, és egy fekete kábelkötegelővel odarögzítve. Az egész egy nap alatt megvolt, erre is csak a festék száradása miatt volt szükség. 

Egy gonddal kevesebb:

bic6.png

Remélhetőleg kényelmesen érzi magát a kerékpár ott lógva, bár a tulajdonosa épp holnap ezzel indulna munkába. Szerintem a város egy ilyen finom, filigrán szerkezethez túl veszélyes hely, de hát nem is nekem kell harcba indulnom ott. Ezzel.

Ha tetszett a tartó, osszátok meg a posztunk. Ha úgy gondoljátok, a kerékpár közlekedési (bah...) eszköz, és ennek hangot is adnátok, tegyétek itt, vagy a Facebook oldalunkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr9516527536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2021.05.10. 11:33:28

Igen, a kerékpár egy közlekedési eszköz. Lusta vagyok, tehát amivel a gyaloglásnál nem lassabban de kényelmesebben lehet haladni, az nekem tetszik.
Ha még nem annyira nagy bringás a hölgy akkor ez úton is felhívnám a figyelmét két nagyszerű találmányra, esőponcsó és defekttűrő külső gumi.

2021.05.12. 20:38:25

gondolom csak nyáron (se) jár vele
süti beállítások módosítása