Hobbit hobbi

2017.01.27. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Kis nyári nosztalgia és a kinn fúvó hideg szelek inspirálták mai témánkat, a földbe vájt, kerek ajtós hobbitlakok szemlézését. Nincs is jobb, mint egy elszigetelt meleg helyen valami ropogós sültet/algapörköltet falatozni, majd egy korsó habzó sör-tej-rum-gyümölcslével leöblítve (igyekszünk mindenkinek kedvében járni gasztronómiailag) odavetődött törpékkel betöréses lopást vagy világkormány alakítását tervezgetni, miközben a kandallóban ropogó fahasábok táncoló árnyékokat festenek a falra.

hobbit14.jpg

Barlanglakásokat több ezer évre visszamenőleg tártak fel, akár városnyi méretű kazamatákat is. Vélhetően azokat nem fanatikus Tolkien rajongók alakították ki, hanem a nyomor vagy az ellenség elől bujkálás, esetleg mert ott volt és csak be kellett költözni. Kitekintésünkben a hobbitok gödrei által inspirált kis lakásokra koncentrálunk. Minden fotó egy link egyben, leírásukat ott olvashatják.

hobbit12.jpg

hobbit10.jpg

hobbit16.jpg

hobbit13e.jpg

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2312140985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymouse. 2017.01.27. 19:17:21

Szépnek és természetesnek tűnnek a házak, de a harmadik képen található ökoházban, azért asztmás gyerekkel nem érdemes beköltözni, hiába öko. Olvastam tovább a cikkben, hogy a derékszöget teljesen száműzték, hááát... ehhez nem kell Wales-ig elutazni, elég, ha az ember vesz egy új építésű házat. :) És egy csomó kilométer, így meg is spórol. :)

kkm.furdancs 2017.01.29. 17:33:47

@anonymouse.: Derékszög, mi az? - kérdezték a környékbeli házakat építő kőművesek. Bár tény, hogy sziklákat egymásra pakolni, hogy falat alkossanak, nem egyszerű.
süti beállítások módosítása