Beszélnünk kell róla: Zombi kerti törpék

2017.04.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

A kerti törpék feltalálásuk óta megosztják a közvéleményt. Van, ki giccsnek tartja, mások aranyos kerti kiegészítőnek tekintik őket és örömmel népesítik be vidám színekre pingált másaikkal a ház környékét. Fontos kiemelni a francia gyökerű Kerti Törpe Felszabadítási Front tevékenységét, akik éjszaka kilopják a kertekből a konzumista jelképnek tekintett, elnyomott lényeket és - a szerintük - természetes élőhelyükön szabadon engedik őket, mert elítélik a törpetartást.

zombi5.jpg

A popkulturális jelképeknek - mint a mesehősök, filmjelenetek és népszerű zenék - megvan a maga fejlődésíve. Idézgetjük őket, szerzői jogokba ütköző feldolgozások jelenek meg, végül megzenésítik történetüket. Azonban nem a Walt Disney feldolgozás a legrosszabb, ami egy karakterrel történhet. Hanem mikor lázadó/ál-lázadó művészek kerítik körbe saját túlfűtött képzettársításaikkal szegény Terminatort, Hófehérkét, avagy Télapót.

zombi1.jpg

A megértésen alapuló érzelmi kommunikáció alapja, hogy megpróbáljuk beleélni magunkat mások helyzetébe, s abból a szemszögből vizsgáljuk tetteik motivációját. Jómagam türelmesen, sőt, fokozódó érdeklődéssel figyelem a szembe szomszédom házára kiaggatott, minden évben gyarapodó számú, vattával kitömött Mikulásokat, ahogy akasztott emberként lengedeznek az erkélyre akasztva. Tréfás feltalálója azt a pillanatot szerette volna megörökíteni, mikor az elszánt és jóságtól túlcsorduló szívű Télapó kéményig mászna ajándékpottyantás szándékával.  Tavaly már kivetítős fényfüzér és kvarcórahangon vinnyogó kerti törpe is került a kerítés mellé. Magyarország jobban teljesít.

zombi4.jpg

Elérkeztünk mai témánkhoz, a zombi kerti törpékhez. A zombikat mindenki szereti, sokan a kerti törpéket is, így szinte kiáltva burjánzott fel a tömegigény kettejük házasítására. Megszületett tehát a fertőzött, friss agyra vágyó élőholt apróságok alakja. Ingatlanszemle rovatunkban kommentár nélkül számos típusukból szemlézek ma.

zombi2.jpg

 A bélkitépkedős vagy az élettel összeegyeztethetetlen sérülést elszenvedett alanyok most kimaradnak, de itt egy fotóválogatás. Készítőiket nevezzük mondjuk "Kik ezek a beteg állatok?" fedőnéven. Képre kattintva link.

zombi3.jpg

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4512400769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása