Fantasztikus fegyverarzenál

2018.06.04. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Ismerik Jancsi és Juliska történetét? Miután megmenekültek a cukros nénitől, hivatásos boszorkányvadásznak álltak és idővel a Fekete-erdő legkeményebb arcaiként emlegették őket. Mindezt a Hansel and Gretel (2013.) című kellemes akciófilmből tudhatjuk meg. Kiderül belőle, kettejüket miért tették ki szüleik az erdőben - ahelyett, hogy eladták volna őket a városi szövőgyárnak - és céloznak Jancsi sajnálatos cukorbetegségére, amit a habcsókevés káros mellékhatásának köszönhetett.

A történetben jó darabig nagyon-nagyon toleránsan hagyják magukat összeverni a helyi bunkók és boszorkányok által. Csodálatos egyébként, amint Juliska fogazata a 68.ökölcsapás és a korra  jellemző szájápolási szokások dacára is ép, mosolya ragyogó. Azonban az utolsó, megerőszakolási kísérlettel körített bántalmazás után elszakad  náluk a fogselyem...

A görög drámák "seregszemle" részéhez hasonlóan rengeteg film operál a jelenettel, ahogy a csatába induló hős kiteríti rejtegetett fegyverarzenálját. Mátrix, Commando, Mad Stone és még folytathatnánk a sort. Itt a szentelvízzel bőven meglocsolt halomból kerülnek ki a Gatling gépágyú, mesterlövész puska és a jó öreg sörétes shotgun középkori elődei.

Ez adta az ötletet mai válogatásunk témájához, mely akciófilmekből visszaköszönő fantasy lőfegyvereket szemléz. Egyre elcsépeltebb a steampunk jelző aggatása mindenre, ami rézből (vagy rézfestékkel lefűjt műanyagból) van és antiknak tűnik, ezért nem is használnám a kifejezést. Tehát "korukat megelőző újításokkal konstruált" fegyverek bukkannak fel a hasonló arzenált felvonultató Van Helsingben is. Létezik egy vállalkozás a filmiparban, mely leselejtezett tudományos eszközöket vásárol fel, hogy sci-fi filmekhez kellékeket gyártson belőle, de a replikagyártásban is erősek. Talán tőlük került ki a válogatás némelyik darabja. Bónuszként videót is mutatunk házi elkészítésükről (persze csak látványcélokra).

 


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4814019944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2018.06.04. 08:12:46

"A történetben jó darabig nagyon-nagyon toleránsan hagyják magukat összeverni a helyi bunkók és boszorkányok által."
Csak a boszorkányok által. Helyi bunkók az első szép lefejelés után sztem nem emberkednek. :)

" Csodálatos egyébként, amint Juliska fogazata a 68.ökölcsapás és a korra jellemző szájápolási szokások dacára is ép, mosolya ragyogó."
Van egy másik, a korszakban szokatlanul ápolt külalakú nő is a történetben. Sztem a jó immunrendszer magyarázata mindkettejüknél ugyanaz ( de kerülném a spoilerezést)..

kkm.furdancs 2018.06.04. 09:07:02

@Untermensch4: Igazad van, két külön szál, de a boszorkányokat amúgy is kiirtanák és egyidőben történt a bíró afférral, nem akartam túlragozni. :)

kkm.furdancs 2018.06.04. 15:52:33

@Untermensch4: "szokatlanul ápolt külalakú nő" - kíváncsi vagyok, melyikre gondoltál. A főboszorkányra vagy a kis vörösre? Esetleg valamelyik idősebb boszira? :)

kkm.furdancs 2018.06.04. 15:55:04

@kkm.furdancs: Mert ha a vörös fiatalra, akkor van egy szomorú, ám tanulságos történet Krán hegyeiből erre a szituációra.

Untermensch4 2018.06.05. 09:02:09

@kkm.furdancs: Ha már spoilerezni kezdtünk, a kis vörösre. A mágia az mágia. Sztem egy komplett szuvas fogsor mint betegség gyógyítható 1Tsz-nyi manapontból. :)

TommyGun77 2018.06.05. 11:04:42

Hopp, az ott mintha constantine shotgunja lenne, csak mintha hiányozna róla a kereszt a cső végéről...

kkm.furdancs 2018.06.05. 13:18:33

@Untermensch4: A MAGUS kiegyensúlyozatlansága tetten érhető a jelenségben, hogy egy földműves éves jövedelméből egy ezüst sípot tud vásárolni.
Nincs spoiler, 5 éves film!

Szóval. Volt két kráni fejvadász, egy férfi és egy nő. Kivezényelték őket valamelyik szomszédps ország kicsiny falujába, ahonnan a férfi származott. És volt egy nagy szerelme. A krániak nem igazán érzelgős típusúak, de felajzotta a várakozás, hiszen vágyott a találkozásra elhagyott barátnőjével.
Megérkezésük előtti éjszakán a fejvadász lány előreosont a faluba és megkereste a nőt. Aki ronda lett és hát sajnos buta maradt. És megölte (valószínűleg utána fel is gyújtotta). Hogy ne csalódjon társa az évek pusztításást látva.
Ezért jók a jó barátok. Akkor is segítenek, ha nem kéred.

Szóval, a középkori üde lányok szépsége múlandó. Lám, a kis vörös is meghalt a film vége előtt. Nem tudom, meddig tartottak utolsó szavai és mennyire mélyen érintette Jancsit a veszteség, mert azt a részt áttekertem.

kkm.furdancs 2018.06.05. 13:20:11

@TommyGun77: Biztos azóta kikeresztelkedett! :)

Untermensch4 2018.06.06. 11:11:30

@kkm.furdancs: "Nem tudom, meddig tartottak utolsó szavai és mennyire mélyen érintette Jancsit a veszteség, mert azt a részt áttekertem. " :) :D XD
Nem az öregkor végzett vele. :)
Középkori környezetben egy üde, gyógyfüvekhez-higiéniához-vegánétrendhez értő lány jóval tovább meg tudja sztem őrizni fitt fiatal testi megjelenését, főleg ha még mágiával is rá tud gyógyítani kisebb problémákra.
Megkeresték egyszer fotósok a time-címlapos "afgán lányt" koravén többgyerekes ronda csadoros milf lett belőle.
Azt az árlistát nem hiszem h kőbe vésettnek kell tekinteni. MEglepne ha a piaci kereslet-kínálati összefüggések helyett hatósági árszabás működne Yneven. :)
süti beállítások módosítása