Ablakszigetelés Vol. 2

2012.11.06. 14:00 | Írta: Mr. Furdancs

Előző ablakszigetelős írásunkban igyekeztünk bemutatni, hogyan járjunk el házilag, ha csukott ablaknál is fúj a szél a szobában. Ez alkalommal felkerestünk egy profi ablakszigetelőt. Ez abból állt, hogy átmentem a szomszédhoz, amikor nála szigeteltek.

A profi ablakszigetelőket onnan lehet megismerni, hogy mindig rosszkedvűek. Nem egy bonyolult mutatvány, amit előadtak. Megkockáztatom, hogy házilag is kivitelezhető. Valami svéd technológiáról magyaráztak, amikor lelkes hülyeként kérdezgetni kezdtem őket. A dolog lényege, hogy egy úgynevezett nútmaró géppel, ők így nevezték, nútot kell vágni az ablakkeretbe. Ebbe kell beleilleszteni aztán a speciális profillal ellátott szilikon szigetelőcsíkot. Nem csak úgy kézzel tömködünk, hanem van erre alkalmas célszerszám. Esetünkben egy derelyeszaggató. 

Photo 2012.10.24. 16 15 23.jpg Photo 2012.10.24. 16 15 19.jpg

A nútmaró

Ehhez hasonló gépet simán tudtok bérelni, de nem mondom meg, hogy hol. Joggal merül fel a kérdés, hogy minek az a gégecső. Nem, a porszívó nem csereüdültetésen vesz részt a nútmarónál. Arról van szó, hogy a gégecső egyik végére csatlakoztatjuk a marógépet a másikra pedig egy bekapcsolt porszívót. Így nem száll szanaszét a nútból kihulló forgács. Emlékeztek ugye a falfúrós posztra, ahol a feleség tartotta a porszívót. Na ehhez nem kell az asszony.

ablakszigeteles-nut-maras.jpg

A nútmaró nútot mar

A művelet során ilyen csinos kis vájatot kapunk. Ezekbe mennek majd a már említett szigetelőcsíkok.

Photo 2012.10.24. 16 12 31.jpg

A nút

Photo 2012.10.24. 16 05 03.jpg Photo 2012.10.24. 16 10 46.jpg

Jöhet a derelyeszaggató és a szigetelőcsíkok 

Kész! Ablakszigetelés közben hallgassunk olyan zenét, amivel megfelelő hangerő esetén, fel tudjuk hívni a szomszédok figyelmét, emberi és művészi nagyságunkra. Az ablak nyitva, hangerő tökig feltekerve! Javaslatom a Hayseed Dixiet.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr324880649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jokkura 2012.11.07. 21:05:02

ühüm, és mit csinál az ablakpántoknál? vagy ha "vincseft"vagy "ül" az szárny?,vagy ha a túl sok festéktől , már "rúg" az ajtó,ablak ??
A 2mm üveg hőátbocsájtási tényezőjét hogy javítja ez a profil?
Porgátlónak nagyon jó...

BHJ-962 2012.11.08. 14:54:49

Nálam a múlt héten csinálta egy JÓKEDVŰ ,igen pontos és precíz szegedi mester(név nincs,no reklama).
Korrekt árajánlat a felmérésnél,időben megérkezés,a munka után feltakarítva !
Kb 15 éves dupla üvegezésű ablakaim vannak,amik a záródást kivéve jó állapotúnak mondhatók.
Az ár méterenként 750 froncsi volt + ablakonként 1800 a pászítás,ami kellett is,mert nem lehetett becsukni rendesen egyiket sem.6-os szilikon gumi lett behúzva és mondhatom az eredmény döbbenetes.A megszokott utcazajok eltűntek,az északi konyha ablaknál a reggelre jéghideg padló (amit a cúg lehűtött),most újra kellemesen langyos.Remélem a fűtés számlámnál is jótékony hatása lesz.
Jómagam meg vagyok elégedve a dologgal,csak azt sajnálom,hogy nem hamarább estem túl rajta,de hát én is kicsit bizalmatlan voltam a dologgal.
süti beállítások módosítása