Számítógépes egeret igazi egérből

2019.04.12. 05:00 | Írta: szopaul

Előre szólok, hogy a mai poszt nagyon beteg témát boncolgat. Szó szerint!

Felhívom gyengébb idegzetű olvasóink figyelmét, hogy óvatosan kattintgassanak, valamint ezúton határolódunk el minden állatkínzásra irányuló tevékenységtől.

Olyan linket találtam az egyik kedvenc "csináld magad" oldalamon, amin napokig gondolkodtam. Főleg azon, hogy bemutassam-e nektek. Végül úgy döntöttem, hogy lesz ami lesz, hadd menjen. Nagymamám, Lujzi néni (egyébként Alojzia) annak idején nem értette, hogy egy darab műanyagot miért hívnak egérnek. Aztán családilag elmagyaráztuk neki, hogy azért, mert a számítógép ezen beviteli eszköze leginkább egy egérre hasonlít. Szerinte persze nem, de annyira nem is érdekelte a dolog, hogy mint a család "matriarchája" tovább foglalkozzon vele.

eger02.jpg

Nos, valószínű, hogy az alábbi képen látható egérrel Lujzi mama is könnyebben megbarátkozna. Igen, ez egy igazi egérből készült számítógépes egér. A leírás szerint, egy már eleve elpusztult egeret használt a bizarr alkotás készítője. Nehéz elképzelni, de a szerkezet működik. Hozzávalók: egy darab preparált egér és egy kisebb méretű számítógépes egér. Mindkettőt szét kell szerelni, utána csak bele kell tenni egyikét a másikába. Ha bírjátok az ilyesmit, akkor IDE kattintsatok. Ha nem, akkor nézegessetek fura gitárokat.

eger01.jpg

eger03.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr925175041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2019.04.12. 07:08:29

Ilyet lehet csinálni ékszerteknősből is? :)

kkm.furdancs 2019.04.12. 08:17:30

@Untermensch4: Olyan kérdést feszegetsz, melynek etikai és technikai oldalai feszegetik a blog határait :) Szerintem jobb, mint az egér, mert lapos az alja és jobban felfekszik. Nagyobb marok kell hozzá ugyan, ám sok lapátkezű embernek aprócska a sima egér.

Treff Bubi 2019.04.12. 11:13:44

Tetszik, jó érzés lehet a puha bundát fogdosni. Csak azért a kitömött állat gyorsan kopik, meg a felhasznált vegyszerek sem biztos, hogy jót tesznek az izzadt tenyérnek:)

]{udarauszkasz 2019.04.12. 11:25:07

Valaki az elpusztult macskajaba epitett bele egy dront, es ott ropkodott vele youtube-on. Tobb dronom van, es mellette 2 macsekunk, de ez szerintem beteg. A cica legyen csaladtag, a dron legyen dron. Egy csaladtag halalaval nem viccelunk.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2019.04.13. 07:45:16

@]{udarauszkasz: Szerintem kultúrafüggő, ki mit kezd a családtagja halálával. Vannak, akik keselyűkkel etetik meg, és abban hisznek, hogy ez jó. És nem hiszem, hogy le kéne nézni, vagy borzadozni kellene, mert a mi elégetős/elásós, távolságtartó-szomorkodós, gyereknek nem elmondós / összevissza hazudozós, évente egyszer a sírhoz menős megoldásunk annyival jobb lenne. (A Fülöp-szigeteken láttam nagyon érdekes megközelítést - ők ugye elvileg katolikusok.)

kkm.furdancs 2019.04.13. 12:17:18

@GutBesserWasser: A Metal Hammerben jelent meg egy Dredd bíró epizód, ahol kedvese a motorbaleset után kitömette Józsit és gázlámpának használta. Dredd története és világa sokkal brutálisabb, mint a nyálfilm feldolgozásokból ismerjük. Sokkal.
süti beállítások módosítása