Ne veszítsük el a fejünket!

2014.12.10. 09:08 | Írta: qty108

Ha mégis, akkor még mindig próbálkozhatunk a javítással. Egy teljesen új, szállítás közben sérült akusztikus gitárt került hozzám javításra. Mivel a törésen kívül egyéb sérülést, sőt szinte karcolást sem találtam rajta, el nem tudom képzelni, hogyan sikerül eltörniük a nyakát.

Valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy ennek a modellnek a nyakát a hanglyuk felől lehet állítani, ezért a merevítő pálca nem fut végi egészen a fejig. Így viszont a ragasztás vált könnyebbé.

 

A ragasztáshoz nagy szilárdságú epoxy ragasztót használtam, ami száradás után reszelhető, csiszolható és festhető is. Azért a biztonság kedvéért két rövid acélcsappal is áthidaltam a ragasztott részt.

Az eredeti nyereg is elveszett, e helyett újat kellett készíteni.

Ezt némi csiszolás és festés követte, majd a hangolókulcsok visszaszerelése után fel lehettet húrozni és ismét használható hangszer lett belőle.

A gitár technikai adatai a gyártó honlapján megtekinthetők.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr48763524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása