Csak hölgyeknek!

2014.12.12. 11:25 | Írta: kkm.furdancs

Komolyan imádjuk a lángvágóval szobrászkodó, szétesett villanyfúrót bekötött szemmel, időre összerakó hölgyeket, azonban statisztikák szerint a barkácsolás mégis férfimunka. Az ajándékozás sokaknak gondot jelent. Közeleg a karácsony, s mi sem kézenfekvőbb (szerkesztőségi álláspontunk szerint), mint valamilyen hobbieszközzel, szerszámmal meglepni társukat.

furtipp1.jpg

Mit tegyen, madame, hogy őszinte legyen a mosoly a csomag kibontásakor? Nehogy a kiválasztott tárgyból már pont ez álljon kilószámra a műhelyben, nem illik bele a tokmányba vagy nincs is otthon az a szerszám, amibe passzolna az ajándék?

Vásárlási tippsorozatunk indul, melynek minden epizódja így kezdődik: Lopózzon ki a műhelybe, és ha nem lát egy ilyen gépet, akkor felkerülhet a bevásárló listára. Fotóval segítünk azonosítani a szerszámot és felszínesen bemutatjuk, mire szolgál. Az olcsóbb árkategóriában tartozékokat, kiegészítőket, munkavédelmi eszközöket ajánlunk. Sok sikert kívánunk a választáshoz és a barkácsember szemeiben felcsillanó oly örömet, melyet csak egy felsőmaró késkészlet megpillantása válthat ki az ajándékozottból.

Fontos! Az illusztrációkkal (forrás: Köszönjük, Internet!) a termékcsoportot mutatjuk be, nem egy konkrét márkát, ezért az árak pl. egy készletben a darabszámtól vagy minőségtől függően eltérhetnek. Emiatt tól-ig árakat írtunk, kihagyva a profi-méregdrága kategória képviselőit. Egy tetszőleges webáruház katalógusa például segít áttekinteni a kínálatot és konkrét árakat mutatni.

Ma a fúrás szerszámaival foglalkozunk. Egy jó fúrógép annyira alapvető eszköz, hogy minden háztartásban megtalálható. Ha nem, akkor ott nem barkácsolnak, itt az alkalom elkezdeni. Szinte már csak fúró és ütvefúró funkcióval házasítva árulják, de az olcsóbb készülékek falfúró képessége puszta ábránd. Viszont sok bosszúságtól megkímél, ha a fúrásmód átváltó gomb a képen látható megoldású. Azaz elforgatós, nem pedig egy csuszkával átváltós, mert az olcsóbb gépek szeretnek önállósodni és átváltani ütvefúró üzemmódba. A forgásirányváltás és sebességszabályozás funkciók igencsak kitágítják a felhasználás lehetőségeit.Image25.jpg

Elektromos fúrógép 5000-30000,- Ft

Legalapvetőbb fúrási kellék a fúrószár, fúróhegy, sok néven nevezik és felhasználástól függően (fém, fa, kő, fal, stb). változik a kialakítása is. Ajándéknak megteszi a fém- és fafúró. Mint gyorsan amortizálódó fogyóeszközből, sosem elég belőle. Fontos tudnivaló, hogy fát vagy fémet fúrnak inkább? Felül a fém fúrószár, alatta a fára ajánlott, kis központosító heggyel ellátott fa fúró. Vásároljon komplett készletet, a meglévő fúrók mellé tartaléknak jó lesz.

 spiral.jpg

Acél spirálfúró készlet 800-5000,- Ft

gg.jpgFafúró készlet 2000-4000,- Ft

A pontos, derékszögű fúráshoz nehezen nélkülözhető egy állvány. Igazán drága oszlopos fúrót válthatunk ki vele, ha nem profi elvárásoknak kell megfelelni. Minél szélesebb a talpa, annál jobb. A fotó jobb oldalán látható kerekes megoldás hosszabb élettartamot, nagyobb precizitást biztosít, mint a húzókaros kezelés.

 allvany.jpg

Fúrógép állvány 5000-32000,- Ft

 

Mini fúrógép - multifunkciós gép
Aprómunkához, modellezéshez jól jön egy multifunkciós gép. Lehet vele apró furatokat készíteni, vékony fém és műanyag lemezeket vágni-marni. Nagyon fontos, hogy tápegységgel együtt vásároljuk meg, mert kiábrándító, ha nincs hova bedugni a kisfeszültségű egyenárammal működő berendezés vezetékét.

multi.jpgMultifunkciós gép 10000-30000,- Ft

A sokrétű felhasználáshoz néha kevés az alapgéppel adott felszerelés, ami fogyóeszköz is ráadásul. A vékony fúróhegyek könnyen törnek, a csiszolószerszámok kopnak, tehát mindig hasznos ajándék egy több-kevesebb alkatrészt tartalmazó készlet.

maro.jpg

Akkumulátoros fúró és csavarbehajtó
Facsavarok becsavarozásához és elektromos hálózat nélküli munkához találták fel ezt a fúrógép külsejű eszközt. Könnyen fárad a kéz a csavarhúzótól, jót tesz a háztartásban, bár nem annyira nélkülözhetetlen, mint a most és később felsorolt gépek. Mint minden akkumulátoros eszköznél, itt számít a márkanév, lehetőleg ne a legolcsóbbat válasszák. A kiegészítők természetesen a fúróhegyek, illetve az úgynevezett bitfejek, melyek nagy száma és fajtáik sokszínűsége miatt külön lesznek ismertetve.

csavarbehajto.jpg

 Akkumulátoros fúró és csavarbehajtó 10000-30000

Ezzel ha ki nem is merítettük a fúrás szerszámait, de az általános használatra szánt példányokból ízelítőt adtunk. Legközelebb a fűrészelés kerül sorra.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr898763512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása