Szőnyeg a falon

2016.05.12. 19:54 | Írta: Gyökösi Attila

Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved a szerkesztőség, ezért minden szembejövő megírnivalóra próbálunk lecsapni. Az történt, hogy tegnap a jónevű JAB Anstoetz cég csodálatosságos budapesti képviseletén kellett a falra felrögzíteni egy 2x3 méteres szőnyeget. Ez egyfelől persze nem bonyolult munka, másrészt azért igényel némi átgondolást...

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

 

Egy ilyen szőnyeg azért már nem kis súlyú. A felrögzítéshez mégsem volt szükség mindenféle bonyolult és masszív keretekre, vagy egyéb különleges alapra. A megrendelő adott három vékony rétegeltlemez csíkocskát, amelyik tele volt ferdén beütött apró acélszögekkel, olyan volt mint egy amcsi autósüldözéses filmben a rendőrök által az útra keresztben lefektetett szalagok. Itt persze a szögecskék csak 8-10 mm-t álltak ki a felületből.

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

Ezeket a léceket kellett felfúrjuk a falra, majd a szőnyeget egyszerűen oda kellett nyomni hozzájuk, és szépen ott is maradt, mintha tépőzáras lenne. A ferde szögecskék előnye, hogy a  szőnyeg saját súlya egyre jobban rányomja magát a felületre.

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

Feljelöltük a lécek helyét, vízszintesen (bár itt ez annyira nem is számít). 3 db 120 centi hosszú lécünk volt, a szőnyeg meg ugye 2 méter széles, ezért a második sorban lett egy kis folytonossági hiány. De ez úgyis csak amolyan biztonsági tartalék, mert egy sor is kellően masszívan tartja a súlyt.

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

Ráadásul tényleg semmilyen károsodást nem okoz a felületen, hiszen csak a szövet szálai közé nyomódnak be az apró tüskék. Mint kiderült, ezek a lécek direkt erre a feladatra készült céleszközök, ettől függetlenül azt gondolom, bárki el tudja készíteni magának is. Kétségtelen, hogy a megfelelő anyag fontos a szögeknél, nyilván jó ha acélból vannak, nem sima vasból, és jóval hegyesebbek is egy normál szögnél.

szőnyeg faldíszítés falburkolat otthon

De érdemes elbíbelődni vele, mert tényleg könnyű ezzel a módszerrel a falak díszítése, és akár cserélgethetjük is a dekorációt.

(A képek persze mobillal készültek, de azért valami kivehető talán rajtuk.)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr898762728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Via de. Servicio privata 2018.02.08. 10:27:03

Mi ennek a szöges rögzítőlécnek a neve és hol lehet kapni?
süti beállítások módosítása