Nem rendeltetésszerű használat

2016.10.28. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Az egész posztot egy (szerintem) humoros mondat inspirálta, hogy "Állványos körfűrésszel nehézkes kivágni egy fát, de nem megoldhatatlan". Ennek apropóján szétnéztem a neten, hogy a szükség, öngyilkos hajlam vagy más okok milyen helyettesítő eszközöket találtak egy-egy feladatra.

Kézi körfűrésszel ágakat vágni alapvetően rendben van, magam is többször kipróbáltam láncfűrészmentes időkben. Védőszemüveg és figyelem kell, hogy elkerüljünk minden hirtelen mozdulatot. A végső vágást felülről ejtsük, hogy ne szoruljon be a fűrészlap a ráhajló ág tömegétől. Elforduló védőfedél óv minket a gyilkos fűrészlaptól, finoman - de nem teljesen - ujjunkkal is felhajthatjuk, hogy ne kelljen lökdösni az ág előtt (lásd hirtelen mozdulatok). A további képsorok - elriasztó céllal - azokat az értelmetlen, ön- és közveszélyes pillanatokat mutatják be, melyeket nem ajánl a felhasználási útmutató.

Kálmán sövényt nyír. Kálmán fűnyíróval nyírja a sövényt. Kálmán nem tudja, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. Ne légy Kálmán!
Tény, hogy némi visszafogott óvatossággal nem lakott, nem nyílt területen nyírja a füvet, de elég odakiáltani az ablakból, hogy "Hé, Kálmán!" és máris a szemlélő felé fordulhat ("Tessék!") a rossz pillanatban (az élet csupa rossz pillanatból áll) elszabaduló vágókés röppályája.

Ez az ember nem a hagyományos értelemben normális - állapítottam meg ennek és más videói megtekintése után - vagy nagyon hajt a Youtube-lájkokra. Autó szétverése golfütővel és hasonló kutatási témákat feszeget. Aztán rájöttem: ő megszállott, fanatikus Darwin-kutató és a természetes szelekció témájában végez tudományos munkát. Alanyai önként jelentkező utánzók. Megtörtént eset, mikor az utcán bicikliző nőt egy fűnyíróból kirepülő kés fejezett le, még az egyik mentős is rosszul lett a látványtól. A bíróság ilyenkor mérlegel, hogy rendeltetésszerűen használták-e az eszközt. E képsorok láttán  nem fognak sokat mérlegelni.

A fűrészlapot úgy általában statikus környezetbe álmodták meg feltalálói. Egy stabil asztalba, esetleg két erős kéz markolta mobil szerkezetbe erősítve. Helikopteres alkalmazását csakis kijárási tilalommal együtt tudnám támogatni, esetleg zombiapokalipszis idején.

Gázperzselővel nagyon hasznos dolgokat művelhetünk és nagyon nem hasznosakat is.

Erről pedig a vicc jut eszükben, mikor a kolhoz vásárol egy japán láncfűrészt...

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2211829145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-xy- 2016.11.01. 10:07:20

Azért én megkérnék mindenkit, hogy gondolja át, mielőtt ki akarja próbálni valamelyiket!
A fűnyírós módszereket különösen!
A helikopterestől nem féltelek benneteket, mert az úgysincs otthon. A bontókalapács meg max. fárasztó. Aki így akarja használni, az legalább a konnektorba ne dugja be!
süti beállítások módosítása