Diablo beájulna: geek mentődoboz

2017.09.25. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Milyen ajándékkal készüljünk egy 93. szintű elf gyógyító lakásavatójára? 
Ha cimboránk szerepjátékos vagy a WOW/Lineage/Diablo3/más internetes MMORPG játékokkal játszik, karakterének harc közben gyakran szüksége lehet regeneráló folyadékok felhörpintésére. Gyógyítóként (healer) viszont a démonvértől és kiontott ork belektől sikamlós kazamatákban sebesülten agonizáló harcosok ellátása, esetleg varázsképességüket vesztett mágusok kisegítése a fő feladat. Milyen jól jöhet egy elsősegély doboz, melyben három gyakori elixír és a beadásukhoz szükséges injekciós tű lapul!

doboz01.jpg

Mivel még egy kézműves paralimpián is maximum fair-play díjat kaphatnék, ezért stílusában a viharvert ódon tárgy koncepció mellett döntöttem. Ez életszerű is, hiszen a 93. szint eléréséig csak ráesik az ember (elf) holmijára egy sárkány vagy áruló goblinok nyílvesszői járják át hátizsákját rugalmas elszakadás közben. Így megmagyarázhatóak a kivitelezési pontatlanságok. 

Ismeretterjesztésként az üvegcsékben található folyadékok rendeltetése (nehogy azt higgyék, egy középkori drogos hernyós készletét látják plusz adrenalin a szívbe, mint a Ponyvaregényben). Tehát Életelixír (piros): a fizikai sérüléseket és betegséget gyógyítja. Mana (kék): a varázshasználók idővel kimerítik kapacitásukat, melyet a manaital  visszaállít. Stamina (sárga): ha kimerülünk harcban vagy futásban, növeli állóképességünket.

doboz04.jpg

Terveket nem készítettem, a hozzávalók mérete nyomán alakítottam a munkát és a korrekciókat. Ha újrakezdeném, kicsit szorosabban helyezném el a tárgyakat és jobban figyelnék a tartóelemek egybevágóságára. Lehetett volna még cifrázni ráfreccsent vért imitáló festéssel vagy belehasító karmok okozta párhuzamos vájatok vésésével, de nem akartam a kész dobozt kockáztatni. Sok elrontott munka kezdődik úgy, hogy a mester elégedetten tekint művére és hirtelen ötlettel: "Na még ezt picit megigazítom".

doboz03.jpg

Minden munkafázist láttak és olvastak manapság a blogon, ezért nem magyarázom a teljesen nyilvánvaló látnivalót. Bükkfa hulladékból, rétegelt lemezből készült a doboz. A kereskedelemben kapható díszítőelemek, csatok, pántok bemutatása múlt héten megtörtént.

doboz05.jpg

Ragasztáshoz faipari gyorsragasztót használtam, a folyadékok színezése fapáccal történt. Elképesztő színezőereje van ezeknek a vízben oldható poroknak. Csak hígítottam, hígítottam és még mindig szinte fekete volt a víz. Gravírozáshoz a korábban bemutatott NYÁK-fúrógép és egy készlet "Wolfram vanádium acél maróstiftek" volt segítségemre. Nagyon hatékony, nem ő tehet a végeredményről. 

És most a képregény:

doboz37.jpg

doboz36.jpg

doboz35.jpg

doboz34.jpg

doboz33.jpg

doboz32.jpg

doboz31.jpg

doboz29.jpg

doboz30.jpg

doboz28.jpg

doboz27.jpg

doboz26.jpg

doboz25.jpg

doboz23.jpg

doboz16.jpg

doboz24.jpg

doboz22.jpg

doboz21.jpg

doboz20.jpg

cccxcxcxcxc.jpg

doboz18.jpg

doboz17.jpg

doboz15.jpg

doboz14.jpg

doboz13.jpg

doboz19.jpg

doboz11.jpg

doboz10.jpg doboz09.jpg
doboz08.jpg doboz07.jpg

doboz05.jpg

doboz06.jpg

doboz02.jpg

Kommentelés nincs, mert semmi kedvem a bevezető minden szavába belekötő gyíkokkal (geek, nerd) vitázni. Én öreg vagyok és ha kommenteket olvasok egy MMORPG cikk alatt, egyszerűen nem értem, mit beszélnek a szleng miatt. Az viszont lejött, hogy szerepjátékban minden szabadon értelmezhető és mindenre van ellenpélda, tehát felesleges a szócséplés. A konkrét kézműves teljesítményt az Offtopic rovatban lehet dicsérni. :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8212884464
süti beállítások módosítása