Malaca van! - Hőszigetelés a sertésüzemben

2018.05.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image8.jpg

A hőszigetelés megtervezése során fizikai jellemzőkön kívül számba kell venni a környezeti igényeket, ezért a szigetelési megoldások széles spektrumban állnak rendelkezésre. Mai szemlénk során Tolna megyébe, azon belül is Sárpilis határába látogatunk, az ott  épülő sertésnevelde kapcsán mutatjuk be az állatok és dolgozók védelmére, egészséges környezetére hangolt hőszigetelési eljárást.

image6.jpg

A Heraklith Agro hőszigetelő terméketbemutató hírlevelet idézzük: "A projekt több mint 12500 négyzetméter nagyságrendű, és pár hónapon belül véglegesen elkészül. Több sertéstartó üzemben, és csarnokban is komoly problémát jelent télen a szúrós szag, illetve nyáron a nagyon fülledt meleg levegő. Ezek a környezeti viszonyok az ott tartott állatokra és a körülöttük munkát végző emberekre is káros hatással lehetnek. Emiatt fontos a megfelelő szellőzés kialakítása. amelynek tervezése során figyelembe kell venni, hogy az állattartási rendeltetésű helyiségekbe ne nagy sebességgel és ne koncentráltan érkezzen a bejuttatott levegő, mert az ott tartott állatokra ez már rövid távon is egészségkárosító.

image4_2.jpg

Ennek figyelembe vételével a megfelelő hőkomfort-érzet kialakításához szakszerű szellőztetőrendszert kell kiépíteni, amely biztosítja az egyenletes légmozgást. Ennek biztosításához elszívó ventillátorokra van szükség, amelyek a fáradt levegőt illetve a káros gázokat elszívják. Emellett a friss levegő beáramlását biztosító rendszerre van szükség az álmennyezeten.
A megfelelő hőszigetelés, és az egyenletes légáramlás biztosítása fontos kritérium. Erre nyújt tökéletes megoldást a Heraklith AGRO rendszerünk. A táblák porózus szerkezete levegőelosztó felületként működik. A szerkezetből adódóan a légáramlás lelassul, egyenletes lesz, nincs koncentrált (pontszerű) káros légbefúvás. A beépített hőszigeteléssel együtt a szerkezet energiahatékonysága kiváló, emellett a tetőszerkezet nem okoz hőveszteséget, így nem szükséges további hőszigetelés a szarufák között.

image7.jpg
Emellett fontos kiemelni Heraklith termékünk egyik kiemelkedő tulajdonságát, a kiváló hangelnyelő tulajdonságot. Ennek köszönhetően csökkennek a zárt térben keletkező, az agrárgépészeti berendezések által generált, avagy az állatok által keltett zajok."

A Heraklith Agro rendszer elemei:
- Heraklith Agro fagyapot lapok (2000x600x25mm).
- Knauf Insulation ásványgyapot hőszigetelés (pl. MPN Plus 037, Mineral Plus 039).
- A Heraklith Agro fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000x600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek. A lapok festhetőek – a gyári fehér festés illetve élképzés opcionális lehetőség. Tűzvédelmi besorolásuk az MSZ EN 13501-1 szerint A2 (nem éghető), amellyel javítják az épület tűzállóságát.

image2_2.jpg

Természetes megjelenés:
- A látható fagyapot szerkezetből adódó természetes fa hatás.
- A természetes, világos felület miatt csökkenthetőek az energiaköltségek.
- Szakember igény, szaktudás a Heraklith AGRO rendszer kivitelezése során:
- Nincs szükség különleges szerszámokra
- Nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra
- A rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők
- A kivitelezés akár önerőből is elvégezhető

 További információk a hgyártó honlapján érhetők el.


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8713887688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.08. 21:35:59

Józsi boldog lehet ebben

kkm.furdancs 2018.05.09. 08:33:19

Szeretem, ha mások is ismerik a klasszikusokat. És remélem, hogy a szőr sem kopott le a műkocák hátáról, hiszen az oly kiábrándító :)

2018.05.11. 19:51:49

alap mű, és hát ki ne mondaná felszabadultan a munkahelyen - hiszen irodalmi műből idézni szinte mindenkor szabad -, hogy "Józsi, a kurva anyádat!" :)
süti beállítások módosítása