Csak a szemnek: műételek Japánból

2018.08.02. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

1e9deebdb8fbf4c090577541a6c18f03.jpg

Vannak hátrányai, ha nem tudunk olvasni, például étlapról rendelni egy étteremben. Mások szeretnék előzetesen szemügyre venni leendő ebédjüket (bár a bemutatók valóságtartalmáról számtalan összehasonlító mém kering a világhálón). Eredeti megoldást a japánok eszeltek ki és az 1920-as évektől a kézművesek és a gyertyakészítők olyan élelmiszer-modelleket fejlesztettek ki, amelyek megkönnyítették vendéglátók számára a menümentes rendelést. Kirándulásunk a plastic vagy fake ételek szülőhazájába azon példálózik, mikor nem baj, ha műanyag ételt vásárolunk.

japan-fake-food-display-dishes_004.jpg

A műanyag modellek többnyire kézi készítésűek és galériánk tanúsága szerint úgy néznek ki, mint a tényleges ételek.  A hamis és replika ételeket sokféle módon használják, például filmekhez, televíziós műsorokhoz, színházi produkciókhoz, televíziós reklámokhoz, nyomtatott hirdetésekhez és kereskedelmi bemutatókhoz kapcsolódó háttérrel. Még a bútorkereskedők bemutatótermeiben is felbukkannak színesítő elemként. A katalógusokban rögzítik, hogy az illusztráció nem része a terméknek, hiszen sokkal drágább, mint egy valóságos ebéd. 

plastic-food.jpg

501dbec2159856561b6cdc83654d16ed.jpg img_7627.jpg

tokyo-plastic-food-at-kappabashi-24354.jpg

 "A filmek és a tévéműsorok igazi ételeket használnak, amikor csak tudnak, de sokszor van szükségük valami hamisra. Két hamis ételkészítővel beszéltünk, akik specializálódtak az éttermek, a kiállítások és a hollywoodi étkezések, étkezések, étkezések alkalmával. " 

3933095852_1bc6ff6423_b.jpg

"Gujo város Japánban az a hely, ahol a rendkívül reális élelmiszerminták készítésének technológiája a japán éttermek menüjének bemutatására indult. Ezek a minták műanyagból, viaszból és egyéb anyagokból készültek, majd festettek. "

o.jpg

food-models-japan.jpg

"Japánon belül az éttermek reális megjelenésű élelmiszer-megjelenítéseket használnak az adagméret igazolására és az ügyfelek csábítására. A hamis étel a legjobb módja annak, hogy a városon kívüliek eljussanak a nyelvi gátig, amikor ételt keresnek. Seth Doane beszámol a kézműves étel-replikákról és az elkészített összetevőkről, amelyek elég szépek ahhoz, hogy enni."

rice.jpg

age-dashi_fried_tofu_copy.jpg

japanese-plastic-food-models.jpg

photo-4.JPG

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6414153529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása