Abroncstartó állványok

2019.02.05. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Autótulajdonosoknál legalább egy készlet autóabroncs mindig leszerelve áll a garázsban, téli vagy nyári szettként. Tárolásuk annyiban okozhat problémát, hogy néha útban vannak és arrébb kell pakolni őket. Az abroncstartó állvány olyan egyszerű, hogy akár lehet az első vasipari barkácsmunka. Maradék szögvas, zártszelvény a falra akasztható típushoz, vastag acélcső és néhány csuklós kerék a mobil verzióhoz.

kerektarto2.jpg

Mai írásunk tehát ismeretterjesztő, ötletadó jelleggel tallóz a kereskedelemben forgalmazott változatok között és - gondolva többautós családokra vagy kezdő gumiszerelő olvasóinkra - egy 2x4 darabos változat elkészítését is bemutatja vendégvideón.

A fotók linkjei termékmegjelenítést tartalmaznak, de nem reklámcélból, csak a forrás feltüntetése és a műszaki jellemzők, méretek megismertetése miatt. Kezdő hegesztők inkább álló abroncstartót készítsenek, kudarc esetén csak eldől, szemben a falról lezuhanó és össze-vissza pattogó kerekek másodlagos károkozásával. Mint ahogy első befőtt tartó  polcrendszerünk, a fali tartó is inkább csavaros megoldással készüljön. Profibb hegesztők számára rutinfeladat, de egy dupla próbaterheléses kísérlet mindig tanácsos.

130613-1000x1000.jpg

 

image5_17.jpg

asc.jpg

Tovább finomítva a konstrukciót, praktikusan lehajtható keretet készíthetünk, akár teleszkópos csillapítóval.

image8_14.jpg

20180302135807.jpg

  

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr614606974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása