Indonéz barkácspraktikák

2019.02.12. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

11111.jpg

A vietnámi barkácshelyzet feltárása után folytatódik világ körüli sorozatunk és egy újabb távoli országba, Indonéziába látogatunk. Trópusi éghajlatú, esőerdők borította, erősen széttagolt  ország, melyet 6000 lakott és másik 12800 néptelen sziget alkot. Közepesen fejlett régió, melynek fellendülése a nyomorból néhány évtized alatt végbement a múlt század derekán. Ám korántsem olyan magas az általános - főleg vidéki - életszínvonal, hogy ne adna teret némi barkácsolásnak, kiváltandó a gyári gépeket például földművelésben.

A Bang Jarwo és Rohma Vikria videocsatornákból tallózunk helyi és globális kitekintéssel. Kisipari mangóhámozó segédeszköztől élelmes földműves gépek építéséig villant fel rövid és tényleg érdekes találmányokat, módszereket. Például az "Inovasi Alat Konstruksi Bangunan Sederhana" (Egyszerű építőszerszám innovációk) egy komplett házépítő szerszámsorozat házi elkészítésést ajánlja döngölőtől vakoló segédeszközig.

  

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1414618432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása