Nézegessen unatkozó műhelymacskát!

2019.09.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

husi14.jpg

A giccs fogalmának ismertetésekor gyakran találkozunk a "Gombolyaggal játszó kiscica" példájával. Azonban a besorolást sohasem a téma, hanem a megjelenítés módja, színvonala határozza meg. Mai dolgozatom témája a fejlődés legmagasabb fokát elért szénalapú létforma, a macska képi ábrázolásának (Hosszabbítóval játszó parazita) filozófiai mélységeibe kalauzolja olvasónkat, némi irodalmi segédlettel.

Mindenek előtt ajánlom figyelmükbe Stanisław Lem: Kiberiáda című remekművét. A szórakoztató, egyben elgondolkodtató olvasmány két robotmérnök (Trurl és Klapanciusz) kalandjairól szól mesés formában. A történetek egyikében egy Jámbori nevezetű remete elvetődik a fejlegek világába, azaz a fejlődés legmagasabb fokát elért civilizáció bolygójára. Megütődve látja, hogy azok egész nap a tengerparton heverésznek és leírhatatlanul obszcén bábjátékok bámulásával ütik el az időt. Felrója nekik, hogy tudásukat a közjó, mások boldogulására kellene fordítaniuk. Azok viszont tanulságos példával bizonyítják, hogy ezzel a passzív magatartással okoznak legkevesebb kárt a világegyetem többi lakójának. Kiderül: csak bajjal jár rákényszeríteni a tökéletességet azokra, akik nem értek meg felfogására és alkalmazására olyan technikai és társadalmi találmányoknak, melyeknél tényleg nincs tökéletesebb.

Ismerjék meg Husit, a Garfield külsejű és jellemű macskát, aki nem is a miénk, csak szeret hosszasan időzni nálunk. Folyamatosan jelen van betonozási és műhelymunkáimnál, tehát igazi műhelymacska. A következőkben látható galéria hű képet ad a tökéletes életformáról, melyet egyetlen átlagember sem tehet magáévá (nyaralás kivételével) anélkül, hogy heteken belül éhen ne dögölne. Tehát korunk fejlege a macska és ezért nem giccskategória az elmúlt napok legaktívabb tevékenységét bemutató kép, midőn egy kültéri hosszabbítón fekszik (ami már majdnem játék). A fotók folyamatosan kattintgatva készültek, tehát egyfajta kimerevített filmje, lapozós könyve a megörökített perceknek.

Különös kegyetlenség lett volna hétfő reggel posztolni e fotókat, én is ásítozva szerkesztettem a galériát, mert az ásítás ragadós. Tehát kellemes hétvégét és szép álmokat!

husi27.jpg

husi26.jpg

husi19.jpg

husi20.jpg

husi21.jpg

husi25.jpg

husi34.jpg

husi24.jpg

husi33.jpg

husi23.jpg

husi32.jpg

husi22.jpg

husi28.jpg

husi29.jpg

husi30.jpg

husi31.jpg

husi18.jpg

husi17.jpg

husi16.jpg

husi10.jpg

husi11.jpg

husi12.jpg

husi09.jpg

husi15.jpg

husi08.jpg 

husi02.jpg

husi03.jpg

husi04.jpg

husi05.jpg

husi06.jpg

husi01.jpg

husi07.jpg

husi13.jpg

   

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr415040186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregDzsi 2019.09.06. 21:38:47

"... aki nem is a miénk". Áltassad csak magad - azt majd ő eldönti:)

zooltek 2019.09.07. 04:27:42

@GregDzsi: Hej, ez nagyon így van. Annak idején mi sem megvettük a házat a macskával, hanem ő döntött úgy, hogy befogad minket.

kkm.furdancs 2019.09.07. 07:57:35

@GregDzsi: @zooltek: Enni nem kap, igaz verést sem, tehát ragaszkodása őszinte.
süti beállítások módosítása