Ötletes barkácspraktikák (32.): Fejezőfűrész házilag

2020.01.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

"A fejezőfűrészek olyan körfűrészek, melyek pengéit le kell hajtani annak érdekében, hogy megvágja a munkadarabot. Ha lengő fűrészfejjel van felszerelve, ami a fejezést lehetővé teszi, azt hívják alapvető fejező fűrésznek. Ha oldalirányba lehet mozgatni, ezzel nagyobb vágószélességet engedve, akkor az a csúsztatható fejező fűrész." - írja a szakirodalom.

maxresdefault_22.jpg

Míg a sima gérvágó fűrész vágási szélességét korlátozza a fűrészlap átmérője, egy fejező fűrésszel már szélesebb deszkákat is szabhatunk merőlegesen vagy +/- 45 fokban. Áruk nagyjából duplája a gérvágó gépeknek, miközben egy lineáris tengellyel nyújtanak többet azoknál. így nem csoda, hogy sokak fantáziája meglódult házilagos helyettesítésük megvalósítására. Ezekből gyűjtöttünk csokrot. Előkerül a legendás görgős fióksín, de a csuklós pántok se pihenhetnek. Végére egy ötletes görgős jelölőceruza fért a válogatásba. Nem mindegyiket tudom őszinte mosollyal ajánlani munkavédelmi okokból, de az ötletek továbbfejlesztése akár egy biztonságos megoldás is lehet.

 

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr7915392880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása