Közszolgálati adásunk következik, mivel aktuális problémára szeretnénk gyógyírt adni. Régen (más megoldás híján) szinte kizárólagosan hosszú, vékony faforgács fészekbe helyezték a törékeny termékeket, természetesen nyers fadobozba csomagolva. Ma már inkább minőséget sugalló, árnövelő kuriózum. Helyette inkább műanyag térkitöltőkkel, papírszalmával töltik meg a dobozokat.
Mi ez a szalmaszerű forgács, hol hozzáférhető, mennyibe kerül? - tettem fel a kérdést Facebook oldalunkon. A net sem segített, csak "pormentesített lóalom" találatokat dobált. Talán már nem is létezik?
Egyik olvasónk a rafiát ajánlotta, mely állagra és formára hasonlít valamelyest, csak épp e célra borzasztó drága. Találékony "El Cigarrero" követőnk viszont frappáns választ adott: "Állateledel boltban vettem szénát zacskózva! Teljesen jó az is!"
Végül a "fagyapot" keresőszóval rátaláltam egy irodai kellékeket és csomagolóanyagokat forgalmazó cégre.
Térkitöltő fagyapot néven (tehát ez legyen a módosított keresőszó) 25 és 100 literes kiszerelésben forgalmazták 780/2900 forintos áron.
A ládák elkészítése egy sablonnal kezdődött, melynek segítségével nem kell egyedileg derékszöget és szögelési helyeket méregetnünk. Már két darab elkészítésénél meghálálja a a fáradságot.
Lőszeresláda illetve konzervatív, "gyarmatárú" stílusú, meglehetősen egyszerű, de szilárd dobozok ezek. Ráégetett feliratokkal, kendermadzag füllel lehet fokozni a hatást.
Végül tömjük meg fagyapottal, mely igazán kihangsúlyozza például az italos palackok formáját, a címkék sokszínűségét a törés elleni védelem mellett.
Végül néhány stílusgyakorlat nemzeti italok tárgyfotózására.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.