Jó munkához: metál mondóka

2020.05.27. 07:14 | Írta: kkm.furdancs

46183_photo.jpg

Feleségem szerint figyelemre méltó, hogy egy hete már csak August Burns Red szól a dolgozószobából, szemben az eddigi színes zenei palettával. Helyzet az - magyarázom -, hogy alapvetően tényleg idegesítő az összkép, de valahogy mielőtt megállítanám a lejátszást és az egész életművüket letörölném a francba, pont következik egy olyan izgalmas és érzelmekkel teli részlet, ami miatt felengedem ujjam az F8-ról. Aztán szépen rászokik az ember. Mai rövid, tematikus válogatásom - néhány más dallal egyetemben - legjobb számukat, a Redemption-t hozza fel a kántálós metál bemutatására.

"Mi vagyunk a zsoldosok, kezünk sose dógozott!" - éneklik a Süsü betétdalában, melynek jellemzői tökéletesen megfelelnek például a Fekete sereg együttes életművének. Rövid verssorok, köztük nyomatékosító szünet, domináns dob szolgál a szótagok megnyomására. Néha dallama visszaköszön hasonló felépítésű mondókák és egyszerű népdalok szerkezetében, teljes déja vu érzést keltve. A rímek hosszan elnyújtott hörgése ad neki egyfajta apokaliptikus, mégis érzelmes hangulatot. Van, akinek e stílus a kenyere, mivel elementáris hangerejű énekesüknek nem csak a kántálás, de a többoktávos dallamformálás is erőssége és ez szépen beszínezi a teljes dalt.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr7615714538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2020.05.29. 21:09:42

Hú, ez a Fekete Sereg nagyon tolja.
Csak nem tudom mit...
Van Kaposvár környékén egy hagyományőrző páncélos lovag csapat, ők is ezen a néven illetik magukat.
Az viszont látványos és brutális. Durván szétzúzzák egymást.
süti beállítások módosítása