Boxzsáktartó füles fémtalp

2020.11.23. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

box19.jpg

Mr. Furdancs nagyszerű tervet eszelt ki, melyet papírra is vetett. Egy súlyos boxzsákot erősít a mennyezetre és ütni fogja, mint más hírességek. Például Hemingway, Lord Byron vagy Bunyós Pityu. Lehetőleg mérsékelt eséllyel szakadjon le, ezért a négycsavaros rögzítéshez felfüggesztő fémtalpra van szüksége. Talán egy óra alatt elkészült és nem lehet köteteket írni az elkészítéséről, így képregény tömörséggel mutatom be a vágás-hegesztés-csiszolás folyamatot.

Íme a terv. Egy probléma van, kevés háztartásban akad 150*150*5 mm fémlemez az asztalfiókban. Nemcsak a fellelhetősége probléma, de megmunkálása is nehézkes, ha le kell vágnunk egy nagyobb táblából, mert nem éri át a gyorsdaraboló.

box.gif

Szerencsére 60*5-ös laposvassal tele a műhely. Élével felállítva fűrészeltem a vasakat, de valami lehet a gyorsdarabolóval, hiszen fel-le irányban messze nem merőlegesen vágott. Ezeket kéne olyan folyamatos varrattal összehegeszteni, hogy ne röhögjenek ki a szakmabéli Furdancs-olvasók.

box10.jpg

Határeset - mondta a viccben a ronda banya a királyfinak, majd... de ez már egy másik történet.

box11.jpg

Furatkijelölés után pontozás. A már említett darabolási hiányosságok miatt arra törekedtem, hogy legalább a furatok elhelyezkedése közel álljon a derékszög általánosan elfogadott leírásához.

box12.jpg

 Ezután két (4,6 mm) előfúrás után nyolcas lyukat fúrtam bele.

box13.jpg

A kötelet tartó fül 10*10 mm tömör acél. Az alábbi módon hajlítottam, majd a végeit olyan szögre köszörültem, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a talppal. De azért maradjon hely minél több hegesztőanyagnak is.

box14.jpg

Így fekszik fel egymásra a két alkatrész. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem 90 fokkal elfordítva illeszkedik az amúgy is két részből álló talpra a fül. Rövid válasz, hogy mert csak. Egyébként takarni akartam a varratok hiányosságait.

box15.jpg

Nem mély árkok szabdalják a fémet, csak a csiszoló nyomai csapják be a fényképezőgépet.

box17.jpg

Különös figyelemmel hegesztettem össze a tárgyat és szerintem tonnákat is elbír, de azért ne a felfüggesztett zsák alatt tartsa értékes gitárgyűjteményét, se a porcelánokat - tanácsoltam.

box16.jpg

Az alapozó festés utáni állapot. Felerősítéséről majd Mr. Furdancs fog írni.

box20.jpg


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8812140667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PARASZT_1 2017.01.23. 14:17:14

A tárgy maga szép munka, de nagyon gondoljátok át, hogy ezt milyen terembe/szobába, és milyen plafonra teszitek fel! Amennyiben festve van a plafon, jó eséllyel nagyon fog hullani a festék, és a vakolat, mivel a csavarok megfeszülnek a boxzsák nagyobb kilengésekor. Repedni is fog valamennyire, legalábbis a vakolat. Saját tapasztalat. :-) Remélem nem így lesz nálatok is, de pl: egy nappaliba, vagy bármilyen tisztán tartott szobába betenni nagyon nem jó ötlet. Ezt gondoljátok át, mielőtt bedugjátok a fúrógépet a 230-ba, amúgy gratula! :-)

kkm.furdancs 2017.01.23. 16:47:11

@PARASZT_1: Köszi! Talán már pénteken megtudjuk az eredményt az ígéret szerint.

Mr. Furdancs 2017.01.24. 12:29:43

@kkm.furdancs: Hát...nem vagyok biztos benne :)

kkm.furdancs 2017.01.24. 18:12:13

@Mr. Furdancs: Leszakadt? :)
Nem baj, majd lesz helyette boxzsákmentes hobbit tanya péntekre. Ne stresszeld magad rajta.
Inkább egy Pershing a tanyámon, mint hat hobbit az anyámon :)

Mr. Furdancs 2017.01.24. 19:02:54

@kkm.furdancs: nem szakadt le, tökéletes lett :)

Jozsó_ 2017.01.27. 14:49:03

Hogy raktad fel? Volt valami extra? Milyen tipli/dubel kellett hozzá, hogy megtartsa?

kkm.furdancs 2017.01.27. 17:47:26

@Jozsó_: Jövő héten jelenik meg a leírása, türelem. Atombiztos lett, ahogy a csavarokat látom.

Mr. Furdancs 2017.01.30. 10:06:39

@Jozsó_: Volt némi extrázás, amúgy acéldübellel rögzítettem. De az sem úgy van, hogy csak úgy beletesszük a furatba. Kis türelmet, és jön az írás hamarosan.
süti beállítások módosítása