Utolsó kommentek:

Untermensch4 2021.09.23. 01:52:51

Nálunk a gyárban az egyik szerelő szaki egy gurulós bőrönddel járkál, a többi egy szerszámos/mindenes szekrénykét tologat. Mármint mindenki a sajátját, nem ugyanazt. :)

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

Witlok 2021.09.22. 10:44:12

Sziasztok!
Régen halottam egy történetet, miszerint a 60-as években a Porsche gyárban járt egy japán küldöttség - a gyár hatékonyságának növelésének céljából hívták meg őket.
Bemutatják a gyárat a vendégeknek, épp a szerelőcsarnokban járnak. Látják, hogy a melós a készülő kocsitól odasétál az alkatrészes polchoz, nekitámasztja a létrát, felmászik, megkeresi az alkatrészt, visszasétál, beépíti. Az egyik japán ezt látva kér egy fémfűrészt, nem értik a németek, de adnak neki. A fickó a fűrésszel odamegy a polchoz és elkezdi lefűrészelni a felső polcokat. A németek azt hiszik megőrült, kérdőre vonják. A következőt mondta a japán mérnök: Önök ennek az embernek nem a szerelésért, hanem a sétálásért, létrázásért, keresgélésért fizetnek...

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

Büdös bácsi 2021.09.22. 09:58:06

Sziasztok!
Nem bírtam tovább, ezért regisztráltam. Én azt hittem, ez csak az én problémám...
Ha a munkahelyemen éppen a raktárban kell valamit javítani, az biztos, hogy a túlsó sarokban van, 150 méter, de kell hozzá még két valami, az plusz 600 méter séta...
Otthon, ha valamit javítok, akkor nyilván úgy kezdődik, hogy a régen használt valami kell hozzá, azt először nem találom, mikor meglesz, akkor kiderül, hogy álltában elromlott, akkor azt megjavítom, persze egy félórás autózás, mert kell bele egy szimering mondjuk, aztán elkezdem a pincéből a szerszámokat fölhordani, mert mindig kell még valami, ami célszerűbb, mint amit elsőre fölvittem, majd vacsorára kész, persze a sok szerszámot és egyebet csak fölnyalábolom, levágom a kupacot az asztalra, és elegem van az egészből, inkább gyorsan együnk!
(Persze, ezért legközelebb megint nem találok valamit a kupac alatt...)
Leggyakrabban nem a javításban fáradok el, hanem a hozzá tartozó kilométeres gyaloglásban és lépcsőzésben, ezért jobban szeretem, ha szépen a műhelyben dolgozhatok, amit lehet, ide behozatok...

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

éppnászos 2021.09.21. 22:54:34

szerencsére "minden sörnyitó"

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

zooltek 2021.09.21. 06:16:11

Ezért nem járok helyszínre mosógépet javítani. Ha azt akarják, hogy működjön, inkább a gazdája cipelje azt a 70 kilós dögöt, minthogy én rohangáljak oda-vissza szerszámért. Pláne, hogy még bujkáljak is egy szűkös fürdőszobában.

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

Gazz 2021.09.20. 22:54:20

Ipari sulikban mindig a reszelőzsír marad otthon, Úgyhogy sajnos a fiatal tanoncokat el kell érte küldeni a boltba. ;-)

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

Tomchy 2021.09.20. 09:18:50

Nekem ezért van egy műanyag futós ládám, olyan szerszámokkal, amik a mindennapokban annyira nem nélkülözhetetlenek, vagy van belőlük több is... Természetesen többször is előfordult ilyen szomszédba rohangálás, mire összeállt ez a megoldás. :O)

Bejegyzés: Még ezért a szerszámért átszaladok...

Pierr Kardán 2021.09.20. 09:08:06

Bocsánat, hogy átmegyek nyelvtannáciba, de egy stafninak nincs átmérője. Átmérője egy körnek, illetve egy rúdnak van. A szögletes dolgoknak átlója van. Arról nem is beszélve, hogy egy stafni esetében a 4x4 cm az még csak nem is az átló, hanem az oldalak mérete.

Amúgy a cikk jó, de azt azért tudni kell, hogy a lambéria is elképesztően megdrágult a korábbi árához képest :-((

Bejegyzés: Lambériázzunk kaput!

gigabursch 2021.09.16. 21:06:53

Se kapunk, se kerítésünk nincs...

Az a legolcsóbb...

Amúgy jópofa.
A tartólécet tartó kapupánt csavart, ha fentről lekened szilóval, akkor nem engedi be a vizet.

Bejegyzés: Lambériázzunk kaput!

Szabi Mester 2021.09.15. 08:00:30

Szia,
Nekem is van egy ilyen, fúrógépem.
Abban tudnál segíteni hogy pontosan milyen méretű ékszíjak vannak a gépen.
Köszönöm!

Bejegyzés: Én gépem: Fúrónapló 1.

zooltek 2021.09.07. 16:20:02

@Gyökösi Attila: Majd 3 év múlva visszatérünk rá, hogy még mindig átlátszó-e :)

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 2. rész

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2021.09.07. 16:04:08

@zooltek: Gondoltam is, hogy megemlítelek a posztban. De majd akkor, ha végül mégsem válik be. Meglátjuk.

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 2. rész

zooltek 2021.09.07. 15:51:21

Továbbra is megvannak a fenntartásaim, de ne legyen igazam, remélem tartós lesz. Mindenesetre tetszetős!

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 2. rész

Supercip 2021.09.04. 19:38:55

A mágnes horgászat lényege, nagyon jól le van írva.. Fontos még a megbízható és a garantált tartóerővel rendelkező mágnesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mágnes oldalt. www.magneshorgaszas.hu/magnesek/

Bejegyzés: Mi a fene az a mágneshorgászat? – Interjú

zooltek 2021.08.31. 18:48:00

@Gyökösi Attila: Nem is kell egyetértenünk, elvégre ez egy blog lényege, a tapasztalatok és vélemények megosztása. Mi akkor nagyon hivatalosan csináltunk mindent, minden csatlakozó és záró profil gyári alu stb. A tartóoszlopok vastagfalú 60x60 zártszelvények, a "tetőlécek" meg 60x40 fa, élére állítva, 60-70 cm távolságra, hogy a profil rögzítése jó helyre essen 2 méterenként. Akkor még olcsó volt a fa, de a tető maga egy vagyon volt.

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 1. rész

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2021.08.31. 18:26:41

@zooltek: Mindenben nem érthetünk egyet. Nálam a stúdiótetőn pl. pont keresztben van, mert így jött ki jól a méret, és azon kívül, amit írtam - vagyis hogy vízszigetelési/elvezetési probléma okán betalált az esővíz néhány kamrába - más baj az elmúlt másfél évben nem történt vele, az is csak az első darabnál, mert aztán már okosabban szigeteltem. Én a félig teli pohár híve vagyok (illetve a teljesen telié, de az a másik projektem) szóval ha az öt méter a szálirány, akkor legalább szuper lesz statikailag, a két végét meg lezárom fixre. Ha meg a rövid a szálirány, szellőzhet alul a páraáteresztő lezárócsíkon keresztül, akkor csak felül zárom légmentesre. Aztán hogy ebben az esetben kell-e esetleg középre plusz merevítés, az majd kiderül. Mindenképp újabb posztok lehetősége van a dologban, ami abszolút haszon, mert nagyon témahiányosak vagyunk, mint látod.

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 1. rész

zooltek 2021.08.31. 18:02:46

@Gyökösi Attila: Szerintem rosszul feltételezed. Láttam már 7x2 méteres táblát is (a mi hasonló méretű teraszunk abból volt szeletelve), a 2m a szélessége, ha a szálirányt (légkamrákat) nézed. Úgy kell felrakni, hogy a légkamrák iránya függőleges legyen. Tehát 2 méterenként profillal kell csatlakoztatni a léceken. A levegőnek be kell mennie, a gyári záróprofil is lélegző, de a por, pára akkor is bejut! Ezért van az, hogy "keresztbe" felrakva rettenetesen fog belül koszolódni, függőlegesen egyszerűen nem tud megállni benne. A miénk ~20 éves és még mindig hibátlan. Megvettük az összes szükséges gyári (alu) profil, nekünk is leszakadt a pofánk akkor az árán.

Nem vagyok szakértő a témában, csak a saját teraszunkból indulok ki, meg amit láttam máshol keresztben felrakva.

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 1. rész

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2021.08.31. 16:20:29

@zooltek: Feltételezem, hogy a két méteres oldal a szálirány. 70 centis alátámasztást ajánl a gyártó, ez annál kicsit sűrűbb is. (Nálam a stúdió világítóablakai ilyenek, nincs velük gond.) A lényeg, hogy ne jusson be a nedvesség a cellákba, mert soha többet nem jön ki, akármit is írnak az okosok. :D Statikailag szerintem oké lesz. Nyilván jobb volna keresztben alátámasztani, de alul-felül végig felfekszik. Ha nagyon muszáj, a tartólécek közé is tehetek keresztléceket.

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 1. rész

zooltek 2021.08.31. 05:08:48

A polikarbonátot "keresztbe" akarjátok felrakni? Hááát...

Bejegyzés: Terasztető egyszerűen, 1. rész
süti beállítások módosítása