Elektromos állatriasztók

2017.01.30. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Az én házam az én váram - mondja a szólás és ez nem csak a várostromra igaz, de az életterünkbe furakodó állatokra is. Ugyan már! - vetheti ellen a bennünk lakó állatvédő - Az a néhány, ingatlanunkon zajos nemi életet élő macska, áskálódó vakond vagy a padlásunkon bulizó görények (akik nem a gyerekünk barátai, hanem valódi kis ragadozók) nem sok vizet zavarnak. Embere válogatja, kinek mekkora az ingerszintje vagy mekkora kárt okoznak a nemkívánatos látogatók.

nyest_ok.jpg

Én határozottan toleráns vagyok, szeretem az állatokat, de attól kiborultam, mikor valaki belevizelt a kerti papucsomba és a szomszédnak sziklaszilárd alibije volt. Azóta focipályás hasonlattal "nem hagyom élni" a riasztó mértékű kóbor macska populációt. Hirtelen mozdulatokkal, ijesztéssel, esetleg egy tornacipővel leadott dobással (sosem találom el őket, kifejezetten béna vagyok labdajátékokban) sikerült elszoktatni őket. Talán már nemzedékről-nemzedékre (DNS-szinten is) öröklődik bennük, hogy kerüljék a ház környékét.

Viszont van saját házi nyestünk (vagy neki van házi embere, nézőpont kérdése), aki megingathatatlanul hordja farakásunkba és a padlásra a szomszédoktól lopott tyúktojásokat. Nem esszük meg az ajándékot, de méltányoljuk a gesztust. Másokat kifejezetten zavarja a jövés-menés, gyújtáskábel rágcsálás. Tavaszra várva tehát készítettem egy kis válogatást a Conrad ajánlatából, mert ott minden életformára egy helyen megtaláltam az ajánlott állatriasztót. Nem öli meg, csak elzavarja hangyától a tehénig terjedő spektrumban az állatokat. Kiskert-tulajdonosok profitálhatnak az ajánlóból, mert hangya- és vakondriasztót is tartalmaz. Nem állt módomban kipróbálni hatékonyságukat, viszont adatlapjukon pontozás és szóbeli értékelések sorakoznak.

riaszto05.jpg

Multifrekvenciás, ultrahangos rágcsálóriasztó
A multifrekvenciás állatriasztó környezetbarát védelmet nyújt, vegyszerek használata nélkül, és anélkül, hogy a kutyákat, macskákat, nyulakat és más vadállatokat zajjal terhelnénk. Segítségével az állatok távol tarthatók a háztól és kerttől, vagy az olyan veszélyes helyektől, mint pl. az építkezés, utca vagy céges telephely. A készülék leállítható vagy falra szerelhető.

riaszto03.jpg

Napelemes macska- és kutyariasztó mozgásérzékelővel
Nem kell többé aggódnia attól, amit a kutyák vagy macskák a telkén esetlegesen hátrahagynak. Amint a PIR jelző az ellenőrzött területen mozgást észlel, 20 másodpercre egy, az ember által nem hallható hangot bocsát ki, és ezen kívül még egy villanófény is aktiválódik, ami megijeszti az állatokat. A kutyák, macskák és más állatok az ultrahangot nagyon kellemetlen hatásként érzékelik. Az időjárásálló ház és a napelemes működésnek köszönhetően a készülék bárhol felhasználható, és még a kényelmetlen elemcsere is elmarad.

riaszto04.jpg

Villanypásztor, állatriasztó
Nagyobb állatokkal rendelkező legelőkhöz (pl. lovak), max. 5 km-es kerítés hossz (fennakadás nélkül). Az összes csatlakozó belül van, így jól védettek (a kábel csatornákon keresztül vezetődik a házba). Beépített mélykisülés elleni védelem a 12 V-os akkuhoz. Nagyon kis áramfelvétel (kb. 45 mA átlagosan). Csatlakozókábel egy autó akkuhoz (akku nélkül szállítjuk), kb. 1,8 méteres vezeték hosszal, 2 db akkucsipesszel.

riaszto02.jpg

Madár- és vadállat riasztó repülő sárkány
Nagyon érdekes repülő sárkány, ami döbbenetesen hasonlít egy ragadozó madárhoz. A sárkányt egy hajlékony rúdra kell szerelni, miáltal gyenge szélnél is kiváló eredményt érhetünk el. Mindig repülésre kész, nem kell irányítani, és a földekről is elijeszti a vadállatokat és nyulakat. Ideális a varjak, sirályok, hollók, galambok, libák, kacsák, gémek, egerek, rigók, nyulak, rókák, nyestek, mormoták, stb. távoltartására a zöldséges kerttől, borsótól, repcétől, kukoricától, gyümölcsöstől, napraforgótól, epertől, és szőlőtermő területtől, valamint hal- és szárnyas tenyészetektől.

riaszto01.jpg

Napelemes hangyariasztó, 700 m²
Hangyák elriasztása a természetvédelem figyelembevételével - vegyszerek nélkül! A készülék alacsony frekvenciájú rezgéseket bocsát ki, amelyek a hangyák számára elviselhetetlenek. Más állatokat viszont a rezgések nem zavarnak. A napelem cellával működő változat azonos elven működik, nem igényel elemeket, és úgy helyezik el, hogy ne legyen árnyékban, és a beépített napelemes akku fel tudjon töltődni.

riaszto06.jpg

Napelemes vakondriasztó
A napelemes vakondriasztó kb. 20 másodpercenként bocsát ki 400 Hz-es frekvencia-tartományú kvarc rezgéseket. Hatóterülete így max. 650 m². Mivel a kvarc rezgéseket nem viselik jól a rágcsálók, néhány nap elteltével más területre vándorolnak. Más haszonállatokat nem befolyásolják a rezgések. A finoman hangolt elektronikával és nagy teljesítményű napelem modullal rossz fényviszonyok esetén is állandó funkcióval rendelkezik.

Kifejezetten agresszív, támadó fajok ellen egy kicsit nyomatékosabb figyelmeztetést küldhetünk ezzel:

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2212147799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaCS_70 2017.01.30. 12:24:07

A nyestekkel folyamatosan küzdünk, teljesen eredménytelenül.
Az ultrahangos elriasztók eddig semmit sem értek -- az egyik nagyon drága, conrados készüléket konkrétan leszarta a nyest. Elég frappáns üzenet volt részéről.

MaCS

2017.01.30. 12:27:11

Ezt a vakondriasztót, ezt hagyjuk.
Vettem egy ilyet, de nem hogy nem riadt meg, de még mellette is épített magának kijáratot!

Viszont.
A nép hagyományt meglovagolva, fogtam öt sörösüveget, mindegyikbe belenyomtam egy előzőleg petróleumba áztatott rongyot, és a szájával lefelé, beledugtam az öt egymástól a legtávolabb lévő túrásba. A nyár folyamán ezt kéthavonta megismételtem, Láss csodát, több túrást nem lett a kertben.

Ennyi.

fruszti 2017.01.30. 12:41:18

"Űzzük el lakókörnyezetünkből a nemkívánatos létformákat!"

mondom, miafasz, tort ül a nyílt antiszemitizmus az index címlapon?!
erre tessék.

ubu1a 2017.01.30. 12:50:17

"A napelemes vakondriasztó kb. 20 másodpercenként bocsát ki..."
Látom, sikerült kimásolni a Conrád egyik termékének leírását a webáruházból. Méghozzá szó szerint. Schmidt Pali is megirigyelné.
www.conrad.hu/hu/napelemes-vakondriaszto-biometrixx-wt-100-s19001-1152114.html
Azért ennél igényesebb cikkeket szeretnék olvasni az Index címlapjáról.
Srácok, ez nagyon gáz! Doktori disszertáció nem lesz belőle, ugye?

GöTi 2017.01.30. 13:20:11

Kerékpártúrázók fórumon megbeszélték a kutyariasztó csodakütyükkel kapcsolatos tapasztalataikat.
Egyik sem megbízható.

kkm.furdancs 2017.01.30. 13:51:21

@ubu1a: Nahát, te vagy az évtized zsenije. Igen, onnan van kimásolva. Nehéz lehetett észrevenni, bár segítségképpen odalinkeltem az oldalra, ahonnan kimásoltam. De azért ügyes vagy, hogy sikerült felfedezned ezt a rejtélyes összefüggést.

kkm.furdancs 2017.01.30. 13:52:56

@MaCS_70: Éb is olvastam olyan véleményt a terméklapon, de egy másik vevő viszont dicsérte. Valószínűleg nyestje válogatja :)

jolaca 2017.01.30. 13:55:37

@fruszti: Mindenki a maga szintjén értelmez szövegeket. Te biztosan nem fogsz szintet ugrani.

eßemfaßom még áll 2017.01.30. 14:01:54

És olyan létezik ami el is riasztja azt amit ígér?

jolaca 2017.01.30. 14:07:35

@GöTi: De. A Déli-Kárpátokban (Paring) a nyáj/juhász mellől utánam lopózott hat juhászkutya (szerencsére eget rázó ugatással) tört rám egy csapatban, és a zsebemből előkapott kínai "sokkoló" csattogó hangjára varázsütésre némultak el, és rohantak elfele. Ha némán teszik, most nem írok.
A kütyü egyébként egy amúgy nevetséges "eszköz", de a szikraív széles zajspektrumát nem állták a műszakilag elmaradott kutyák. Szerencsémre, mert addig kipróbálva sem volt a hatékonysága...

szépjuhászné 2017.01.30. 14:31:43

az egérriasztó fölött futkározó egér biztos riadt volt, de el nem ment. :)

GöTi 2017.01.30. 14:44:20

@jolaca: Ott ultrahangos riasztókról volt szó, arra némely eb még agresszívebb lett, hiába hatott "előírás szerűen" a többségükre. Belinkelnéd a bevált kütyüd forrását?

jolaca 2017.01.30. 15:18:35

@GöTi: A kütyüt talán a Tesz-Vesz-ről vettem, egy salgótarjáni hirdetőtől. Pontosabbal sajnos nem tudok szolgálni.

jandera 2017.01.30. 17:19:30

@Látens Inszinuáció: Az a gond, hogy a vakond nem tudta, hogy a rezgés "kivarcrezgés".
Rá kellett volna írni! Vagy a cikk szerzője írt hülyeséget? Inkább az utóbbi...

paprika. 2017.01.30. 17:34:06

na ere kivancsi vagyok
engem is erint

nemreg vetem egy hazat
110e USD volt
szemetelep melett
igy most van mindefele alatt

de nem mindet lehet megsimogatni
kellyt meg is harapta egy menyet
biztos a joghurtos uveget csaltak oda

a horcsog meg megragta a kocsi inditokabeljet
ezert el is kelet adni mindkettot
toyota helyett most nizzan van
nem indul a hidegben, a tojota jobb azt vegyetek
itt ket takartioi allasbol megvan a 2 kocsi + haz mortgage

es mellette boldogan elhetsz nem bant senki adohivatal nem szal rad
kellyvel nyugalomban elunk
ez megfizethetetlen
ki akarna pl. londoba menni ehyelyet?
ED a legfantasztikusab hely
van ho napsutes és meleg egyszere
ilyen hol van pl. londonban?
ahol allandoan csak esik

it ha esik akkor sem leszel vizes
ez olyan eso
itt az ocean partjan ilyen eso esik
emlekszem amikor megkaptam az americai alampolgarsagot aznap is eset megsem letem vizes
mondjuk vittem magammal az esokabtot

most a mexicoi meg a canadai alampolgarsagra hajtok
ha megvan mehetek mindenhova

jolaca 2017.01.30. 17:36:47

@paprika.:
Bocs, ez szabadvers volt?...

paprika. 2017.01.30. 17:39:42

@fruszti:
en egyelore seprunyellel zavarom el
kelly a plafonon van
ha hozzaer az allathoz mar nem fogja meg a nyelet

alandoan uj partvis kel
sejted hogy nem ket filler

ez mar nem fer bele
fizetjuk a haz + kocsi reszletet
allando megoldas kel
jo lenne az ultrahangos
csak felek hoyg karos az egeszsegre

nem akarom hogy kely beteg legyen
szerelembol vetem el meg mindig szeretem
nem szeretnem apolni mert esetleg rakot kap

qwertzu 2017.01.30. 17:47:53

Nekem a vakondriasztót konkrétan kitúrta a földből a vakond.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2017.01.30. 18:31:35

Az rendben van, hogy a tömeges macska-jelenlétből mindenkinek elege van, de ezek a cuccok ugyanúgy elriasztják a denevéreket, baglyokat, cinkéket, sünöket is, nem? Pedig azok maradhatnának.

kkm.furdancs 2017.01.30. 18:45:57

@p.a: Valahol írja valamelyik terméklapja, hogy fajtaspecifikusak, tehát elvileg nem. Kutyákról köztudott, hogy hallják az ultrahangot bizonyos frekvenciáig, ezen alapul a néma síp, remélem a sünöket nem zavarják.

citroen bx 2017.01.30. 21:11:09

@paprika.:
Hiánypótlóak a hozzászólásaid, kérjük - mi több (!): könyörgünk-, hogy mesélj még a csodálatos életetekről, kelyről, a parfisról, a patkányokról, a mexikói állampolgárságról és a zéró taxról... de legfőképpen a cifrafosásodról,amit kely strandpapuccsal csapkodott szét a hátadon...Mesélj még pls! :-D

MaCS_70 2017.01.30. 21:25:46

@GöTi: Én az aldis napelemes nyestriasztót próbáltam ki. Kb. 20-25 méterre egy hölgyemény éppen a kutyáit vonultatta, és a bekapcsolás pillanatában szerencsétlen állatok hanyatt homlok menekülni kezdtek, jól elgáncsolva a gazdit.

MaCS

Untermensch4 2017.01.30. 22:48:55

Nekünk volt régebben noname egérriasztónk. Azon is csak a villogó led jelezte hogy tán adja szorgalmasan az általunk nem hallható hangokat de jól lehetett látni a hatósugarának szélét a melléképületben, egy bizonyos vonalon túl nem jött egér.

MaCS_70 2017.01.31. 00:33:42

@Untermensch4: Biztos addig látszott el a villogó LED...

MaCS

MaCS_70 2017.01.31. 07:30:07

@Látens Inszinuáció: Rosszul értelmezed a jeleket. Az történhetett, hogy a vakondriasztót pont a vakond mellé döfted le, aki pedig a riasztó kvarcjelétől úgy megriadt, hogy azonnal a legrövidebb úton, felfelé menekült el. Ha vártál volna pár másodpercet, láthattad volna, amint szép nagy ívben kiugrik a földből és átrepül a szomszédba. Az a kijárat vészkijárat volt.

MaCS

anonymouse. 2017.01.31. 11:06:11

@ubu1a: Mindig van egy-két ilyen okostojás, akik felfedezik, hogy a téma egy része forrásmegjelöléssel máshol is fent van. Utána pedig "benáculnak". :)

paprika. 2017.01.31. 17:03:42

@citroen bx:
hat legyen
ma mecs lesz
veszek egy hatos joghurtot es kozben elszopogatom

kellyvel egyut fogjuk nezni
o s ED warroirs drukker

szeretjuk egymast
en americaban talatam meg a boldogsagot
sokan aszt hiszik a zoldkartyaert hazasodtunk
de boldogan elunk en mar alampolgar vagyok nem vendegmunkas
igazi kozeposztalybeli
haz + kocsi (ketto is)
süti beállítások módosítása