Erősítsünk okostelefont távcsőre!

2013.04.03. 12:07 | Írta: szopaul

Az ilyen hajánál fogva előrángatott megoldások egyrészt tetszenek, másrészt viszont olyan érzésem támad tőlük, mintha a Tokajit kólával innánk. Egyszer láttam ilyet. Borász ismerőseimhez, akiknek ezt elmeséltem, rendre mentőt kellet hívni. A ma bemutatott eszköz esetében egy távcsövet eszkábáltak egy mobilra, mondjuk arra az esetre ha túl messze lenne a szomszéd ablakban meztelenül feltűnő hölgy. Persze párunknak "a madarakat szeretnék fényképezni" sztori fog jobban tetszeni. A lényeg, hogy okostelefonunk, általában használhatatlan digitális zoomját valahogy kiváltsuk egy analóg, optikai megoldással, a vélt jobb képminőség érdekében. Az alaposan dokumentált elkészítési útmutatót ITT találjátok.

tavcso01.jpgA kész cucc a távcsőre szerelve

tavcso02.jpg

tavcso03.jpgIlyen fotók készíthetők vele. Állítólag!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr165190371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozisoft 2013.04.03. 21:43:23

Nem ördögtől elrugaszkodott ötlet. Az 1,3 megapixeles Nokiám elé odatartott 8x35-ös távcsövön keresztül készült képek minősége pont olyan (rossz) volt mint nélküle. Vagyis minőségromlást nem tapasztaltam. :)

IIIIIOIIIII 2013.04.03. 21:44:33

Digiscoping.
Okulár projekció.
De azért egy monokulárral kényelmesebb...

kotelhuzas 2013.04.04. 09:57:39

egyesek mit ki nem találnak... :)
süti beállítások módosítása