Kazoo sörösüvegből

2013.05.13. 11:08 | Írta: szopaul

Na jó, de mi a fene az a kazoo? Merül fel sokatokban a kérdés. A válasz röviden: egy hangszer. Méghozzá egy olyan hangszer, amivel bármilyen döglött bulit újra lehet éleszteni. Képzeljük el, hogy ittasan, már mindenkit kibeszélve üldögélünk egy baráti társaságban, sokaknak már a lefekvésen jár az esze, amikor egyszer csak előtoppanunk egy kazooval és rázendítünk bármilyen ismert dalra. Mondjuk erre:

Ehhez dalhoz feltüzelhetjük pár barátunkat is. A kazooról bővebben ITT olvashattok. A mai ajánlat tehát ehhez a hangszerhez kapcsolódik. Pontosabban egy ehhez hasonló hangszer elkészítési módját ajánljuk figyelmetekbe. Kinézetre ugyanis nem, de hangzását tekintve mindenképpen kazooról beszélhetünk. A műtárgy testét egy sörösüveg nyakából képezhetjük. A leírás szerint sűrűn körbe kell pontozni az üveg nyakát és megfelelő óvintézkedések mellett egyszerűen oda kell verni a palackot valahova. Ha ügyesen pontoztunk, akkor az üveg nyaka a pontozás mentén fog ketté válni. Nem tűnik hihetőnek, de ez ne zavarjon senkit. Azért ITT egy másik módszer a biztonság kedvéért. A továbbiakban illik kiigazítani az üveg nyakán képződött éleket. Szükség van még egy megfelelő méretű és megfelelő módon kilyuggatott zárókupakra és egy darab, a hangképzésért felelős zsírpapírra. A részletes leírást ITT találjátok. Ha jól dolgoztatok, akkor valami ilyesmit kell kapnotok:

kazoo.jpg

Hozzávalók tekintetében nézegessétek az alábbi fotót:

kazoo02.jpg

Az pedig, hogy hogy szól, kiderül az alábbi videóból. Hajrá!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr585297738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2013.05.14. 12:31:43

elsőre azt hittem, a buliban matarészegen kell legyártani a hangszert - bár, az tényleg feldobná a bulit, ahogy csapkodják a sörösüvegeket a népek, hangszergyártás címszóval :)

nick-probieren 2013.05.14. 13:55:31

ennek a magyar neve kacsasíp, nem?

szopaul 2013.05.14. 14:07:42

@nick-probieren: szerintem a kacsasíp más módon képzi a hangot. Másképp is szól.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.26. 05:20:09

Lol, ez az első klip nagyon ostoba... :D
'Tallicát még így nem hallottam, de üt nagyon. :-))
süti beállítások módosítása