A tökéletes pihenőhely 

2016.02.11. 08:51 | Írta: Gyökösi Attila

A hirtelen jött tavaszban biztos többünknek eszébe jutott, hogy hát a kerti munkáknak meg az udvar rendbetételének ideje is itt lesz hamar. Akinek van kertje vagy udvara, annak rendszerint folyamatosan vannak ötletei és elképzelései a kert pihenést szolgáló funkciójának fejlesztésére. Én sem vagyok ezzel másképp, azonban a minap felfedezett videócskában szereplő megoldásnál jobbat nemigen fogok kitalálni...

kert ágy fűágy pihenő sarok kertépítés garden

 

Az ausztrál 'Better Homes and Gardens' oldalon, illetve youtube csatornán rengeteg fantasztikus ötletet és megvalósításukat találhatjuk. Az alábbi pihenő is onnan származik, készítője Jason Hodges.

Az egész építmény alapja néhány deszka (pontosabban ez már inkább palló, érdemes megnézni milyen vastag deszkákból építkezik Jason). A videón végig követhető az építés, igazából nem egy bonyolult szerkezet, a lényeg inkább az, hogy bizony nincs kispórolva belőle az anyag, és persze gondosan van megépítve.

kert ágy fűágy pihenő sarok kertépítés garden

kert ágy fűágy pihenő sarok kertépítés garden

Felmerülhet, hogy azért egy ilyen alkotmánnyal sok dolog lesz később is. A füvet rendszeresen trágyázni kell, locsolni és nyírni. Ez valószínűleg igaz is, de hát egy ilyen 4 nm-es terület azért annyi munkát csak nem jelent. A filmben a földbe víz tárolására képes zselészerű anyagot is kevernek. Valószínűleg ez fontos is, hiszen a pár centis földréteg akár egy-két forró nyári napon csontkeményre száradhat. Talán érdemes is az ágyat egy kicsit árnyasabb részére építeni a kertnek.

kert ágy fűágy pihenő sarok kertépítés garden

De akárhogyan is, az ötlet és a kivitelezés nagyon jópofa, nézzétek meg:

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr968762852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása