Újratervezés

2016.02.18. 08:23 | Írta: Gyökösi Attila

Az elhasznált alkatrészek otthoni, főképp dekorációs célú újrahasznosítása örök divat. Persze hogy ezek épp illenek-e egy lakásba, az mindig egyedi elbírálás kérdése, mint ahogy az is, hogy milyen szintig vagyunk hajlandóak felújítani az így hasznosított alkatrészeket. Sokan pont azt szeretik, ha ezeken látszik hogy bizony nem újak, történt velük már egy és más... ilyenkor épp csak a nagyon potyogós leveles rozsdát kell eltávolítani, és már mehet is a lakásba mondjuk a roncstelepen talált tekercsrugó, vagy épp a műhelyben már nem használt rámpák...

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

 

Az alábbi kis gyűjteményre a Popular Mechanics online felületén bukkantunk. Az eredeti cikkben jóval több ötlet volt, mind a használt autóalkatrészek témaköréből. Mi most a nekünk leginkább tetszőket gyűjtöttük ide:

A használt tekercsrugók mutatósak. Aki kicsit is vonzódik a gépészethez, biztos érzi ezeknek a daraboknak a varázsát:

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

Egy asztalra természetesen nem csak boríték- és tolltároló eszköz kell, hanem lámpa is. Mondjuk egy olyan, ami eredetileg is lámpaként funkcionált. Elegendő ha lepucoljuk róla a muslinca és más rovarhullákat, és szerkesztünk bele valamilyen megfelelő izzót. (Bár akár az eredeti 12V feszültségű izzó is maradhat, ez esetben egy alkalmatos tápegységről kell üzemeltessük.)

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

Persze lámpát is készíthetünk kellően rozsdás rugóból, különösen ha van egy darab kellően szúrágta pallónk is hozzá:

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

A használt felnik és gumiabroncsok már csak formájuk miatt is nagyon alkalmasnak tűnhetnek mindenféle ülőalkalmatosság alapjául. Különösen, ha eleve nagyobb darabok, teherautóról, vagy munkagépről származnak. Némi festék, és persze pár kellően színes és puha párna csodát tehet velük:

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

Végezetül itt van egy olyan megoldás, amely nagyobb mennyiségű alkatrész hasznosításában segít. Ha véletlenül találunk otthon mondjuk egy komplett Jeep orrot, hűtőmaszkkal, lámpával, sárvédőkkel, akkor remek barbecue állványt építhetünk belőle. Valljuk be, ez nagyon sokunkkal megtörténő, szinte napi probléma, szerencse, hogy most már van ilyen útmutatónk is:

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr318762842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása