Macskaház

2016.02.21. 11:07 | Írta: Gyökösi Attila

Bár az idei tél igazán nem volt kemény, azért a ház körüli jószágok éjszakai szállására érdemes áldozni némi munkát. Egy barátomnál jártam tegnap, aki amúgy zongorista, de roppant igényes barkácsoló is. Nála találtam ezt a házikót, épp akkor készült el vele, még ragadt rajta a festék.

macskaház állatszállás kerti lak

 

Barátom bár kedveli az állatokat, de azért a lakásba nem nagyon engedné be őket. Egy most induló új kapcsolata viszont macskát is hoz a házhoz, ezért készült el ez a szállás. Bár a képen nem látszik, de a házacska színe és a tető fedése pontosan illeszkedik a telken álló garázshoz, erre odafigyelt a készítő, hiszen a stílus, - mint tudjuk - maga az ember...

macskaház állatszállás kerti lak

A ház fala és a padló is szigetelve van, nem különben a tető is. A ház belseje természetesen szőnyeggel bélelt, hiszen egy magára valamit is adó macska nem fekhet nyers deszkára. Még a bejárat is bélelt, nehogy szálka álljon a macsek oldalába, miküzben dörgölőzik az altófélfához. A ház OSB lemezből készült, a szigetelés sima hungarosecc. Ez persze nem igazán tűzálló, de a tervek szerint nem kerül tűzhely a házba, csak egy kis elektromos fűtőszőnyeg. (Tényleg! Komolyan ez az elképzeklés.)

macskaház állatszállás kerti lak

A házat nézve az jutott eszembe, akár felhívással is fordulhatnánk az olvasóinkhoz, akinek van hasonló igényességgel készült házikója vagy más jószágok szállásának épített alkotmánya, küldjön róla egy képet, esetleg némi leírással, és mi összerakunk belőlük egy hosszabb írást.

Ki tudja, hátha nem csak amerikai videókban találunk hasznosítható tippeket.

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr178762836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása