Mutasd: házi fűnyírók

2016.07.22. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Az emberi faj leglángolóbb elméjű géniuszai és a keményen dolgozó kisemberek vállvetve igyekeznek tökéletesíteni a fűnyírást ősidők óta. Emellett a kereskedelem is elkápráztat bennünket a különféle elveken működő gyári fűnyíró eszközök sokaságával, sarlótól-kaszától a milliós kistraktorig terjedő spektrumban.

f00.jpg

Videoválogatásunkban leásunk az emberi lélek és műszaki technológia legmélyebb bugyraiba. Saját gép építése - tökéletesítése példák mellett tanúi lehetünk távirányítós és önjáró robotfűnyíró fejlesztésének, karbantartási útmutatónak, valamint rövid betekintést nyújtunk a gyorsasági fűnyíró traktorok sebességmámorban úszó világába.

A népi gépészet legszebb hagyományait felelevenítő műtárgy, a házi készítésű elektromos fűnyíró bemutatásának bensőséges pillanatai családi környezetben. Mit mond a szakember? "Alkatrészei, azok összeépített konstrukciója és kipróbálásának menete több szempontból figyelemreméltó" - Károg Károly, balesetvédelmi ellenőr.

Az autonóm fűnyírók első generációja, mely még igényli a személyes közreműködést. "A fűnyíró kését négyütemű motor hajtja. Az aggregátort úgyszintén. Az aggregátor tölti az akkumulátort és biztosítja az áramot a kormányzáshoz, az előre illetve hátramenethez. A gép irányítható rádióval vagy kábeles vezérléssel."

Igazán demonstratív bemutató (hajmetálos zenei aláfestéssel) a profi kivitelezésű távirányítós fűnyírógéphez, ez igen!

Fűnyíró profiknak - szól a cím és tényleg. Fedélzeti kamera? Három sebesség + hátramenet? Szervó, tárcsafék, önindító? TV-készülékre sugárzott akció-közvetítés? Gyári csúcsgépek szolgáltatásait messze meghaladó jellemzők, le a kalappal! Zene: AC-DC, a hajtás DC.

Immár a gyári készülékek terepére tévedve, mintha a Csillagok háborúját forgatnák a kertünkben. Cukiság, de érdemes lenne társadalmi vitt nyitni, hogy ebben a formában van-e értelme, majd meglátják, mire gondolok. Őszintén szólva, ha pusztán a fűnyírási problémák megoldására el tudnék költeni 600.000 forintot, akkor inkább a komornyikkal nyíratnám le a kertet.

Egy sokkal kevésbé idegesítő és az előző gépnek valószínűleg töredékébe kerülő kisipari gyártmány. Szinte helyben fordul, teljesítménye is megfelelő, öröm nézni.

Kis nosztalgia "R400 ''Simson'' Rasenmäher Restaurierung, fűnyíró restaurálás, DDR, NDK". Szinte rozsdás ócskavasból restaurálta gazdája ezt a példányt.

Végére pedig a rajongóknak egy fűnyíró traktor gyorsasági verseny, kb Forma-50 besorolású sebességkategóriában.

+Bónusz a tudomány és technika külföldi példáiból.
Ha kevés a 49.5 cm3, toldjuk meg egy V8 motorral.

  

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

1 komment Címkék: fűnyíró

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr798763180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása