Az év utolsó posztja 2016.

2016.12.30. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

furdancskar.jpg
Komoly dilemma az év utolsó munkanapján, hogy mit is tegyünk ki ezen a jeles napon? A legolvasottabb írást? Azt, ahol legjobban kétségbe vonták szerzőnk kompetenciáját és elmeállapotát? Legyen egy sikeres project inkább, azaz a Hangszert bármiből pályázatunk eredményhirdetése. Kreatív olvasók csákánytól szívószálig mindent bevetettek a győzelemért és korrekt hangszerek készültek. Olvassák tehát akkori eredményhirdetésünket videókkal gazdagon illusztrálva. Köszönjük egész éves figyelmüket és  boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Elérkezett a nagy nap, amikor bemutatjuk "Hangold újra" játékunk nyertes pályaműveit. Felhívásunkban arra buzdítottunk benneteket, hogy készítsetek hangszert, tényleg bármiből. Nemrég közzétettünk egy válogatást a beérkezett pályaművekből, a nyerteseket pedig most mutatjuk be.  Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy nektek melyik tetszik a legjobban, a kommentekben megnyílhattok. A zsűrit nem ér anyázni! Akkor hát, kapaszkodjatok meg, lesznek csodák. Hogy fokozzuk az izgalmakat, a harmadik helyezettel kezdjük a sort.

hangold_ujra_logo.png


Achatius - CD-ROM kalimba
E hangszer esetében a "bármi", amiből készült egy CD-ROM meghajtó és néhány bicikliküllő. Achatius művéről nézzétek meg az alábbi videót. Az elkészítés is alaposan dokumentált, ezt ITT találjátok.

 Kiss Kerecsen Ferenc és Lőrinczi Ottó - Csákányból készült basszusgitár
Nem csak a készítők, hanem mi is utánanéztünk az online világban és nem igazán találtunk még hasonlót. A Goldminor névre keresztelt csákány-basszusgitár tehát igazi különlegesség. A készítők egy bányászcsákányt formáltak basszusgitárrá, használt alkatrészek és kizárólag a kezük ügyében lévő szerszámok segítségével. Célszerszámot tehát nem használtak. Pofás kis videót is küldtek a hangszer elkészítéséről és annak működéséről. Videón hallható zenét már a Goldminorral készítették. Nézzük együtt!

Arató Péter - Ghetto Basster

VIDEOTON BASSTER.jpg

Csodaszép dolgozat nyerte el pályázatunk második díját. Péter egy Videoton magnóból gyártott basszusgitárt, melyet igen találóan Ghetto Bassternek nevezett el. Két videót is küldött. Az elsőben egy korhűnek szánt reklámot láthattok, elképzelve, hogy mi lett volna, ha a vasfüggöny bő tíz évvel korábban indult volna bomlásnak, és a nyugati hip-hop kultúra a hazai termékgyártási palettán is méltó nyommal örökült volna meg. A másodikon a Ghetto Basster werkfilmjét nézhetitek meg.

Cees - szájorgona PET-palackból és szívószálakból.
Igazán lenyűgöző, hogy egyszerű, a legtöbb háztartásban megtalálható eszközökből egy teljes értékű dallamhangszert is össze lehet hozni. Cees foglalta össze leginkább, hogy mit szerettünk volna üzenni felhívásunkkal. Ezért külön köszönet!  A videó hosszú, de érdemes időt szánni rá. A zsűri egyöntetű döntése alapján tehát Cees szájorgonája viheti el a játék fődíját. Nagy tapsot neki.

Végezetül minden pályázónak köszönjük, hogy vették a fáradságot és elkészítették hangszereiket. Jó volt látni, hogy mennyi kreatív és aktív olvasó látogatja a Furdancs Blogot. A nyerteseknek gratulálunk, a többiek pedig ne csüggedjenek, mert lesz még ilyen a Furdancson.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr3812080163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása