Újrahasznosított magnókazetták

2017.05.09. 05:00 | Írta: szopaul

"Mint az köztudott, nyugaton a TDK, keleten pedig a Polimer zenekar kazettáiból adták el a legtöbbet." Az idézet Mr. Furdancs kollégánk apukájának szájából hangzott el egykor. Nyilván viccnek szánta. Nyilván! Mindenesetre tény, hogy a magnókazetta egy bizonyos kor feletti olvasóinknak meghatározó adathordozó eszköze volt. Az adatok főként zenét jelentettek, a Commodore 64 számítógép megjelenésével pedig szoftvereket is szokás volt rajtuk adathordozni.

A kazetták helyét szép lassan átvették az újabb adathordozók, melyek közül a legsikeresebbnek a CD (Compact Disc) bizonyult. Mára ez a formátum is halódni látszik. Na de mi történt azzal a rengeteg kazettával, amit az évtizedek során a háztartásokba cipeltünk? Egy részük cipősdobozokban porosodik, másik részüket valóban újrahasznosítják. Egy ennél sokkal kisebb részüket pedig kreatív elmék használják fel dizájnos tárgyak, vagy akár műalkotások elkészítésére. Sőt, a Sonic Fabric oldalán még ruhát is találhattok, ami 50%-ban ugyan, de magnószalagból készül. Nézzük együtt az alábbi ötletes kazettakölteményeket.

tape-14.jpg

tape-03.jpg

 

tape-15.jpg

tape-11.jpg

tape-02.jpg

tape-16.jpg

tape-01.jpg


tape-13.jpg

tape-09.jpg

tape-08.jpg

tape-10.jpg

tape-05.jpg

tape-06.jpg

tape-07.jpg

tape-04.jpg

tape-12.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr665342844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exterminador 2017.05.10. 19:04:07

A magnókazetta zenehallgatásra való.
A fentieket még nézni is rossz.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.05.11. 17:50:44

Ezer dologgal elsütötték már, de még mindig nem értem: mitől "ötletes" az, hogy egy szekrényra/dobozra/táskára/falra felragasztom az összes kazettát, amit találok?
süti beállítások módosítása