Fessük be a hűtőt!

2018.04.20. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Gazdagisztán blogon találkoztam a 13 milliós hűtőgéppel, mely teljesen átlagos szolgáltatások tekintetében, kézzel festett külseje viszont egyedivé teszi és kissé megdrágítja vételárát. A kihívás adott. Hűtőgép 100.000 + festék 10.000 + tehetség, melynek értéke felbecsülhetetlen és már a világpiacot jelentő eBay-ra is léphetünk vele.

huto22.jpg

Miért a hűtő? Lakásunk egyik szívcsakrája, élményközpontja, ahova szívesen járunk nassolni vagy sörért, tehát díszítés nélkül is megérdemli figyelmünket. Nagy méretű sima felület, mely gyárilag előkészített a festéshez, csak zsírtalanítani kell. A többi konyhai bútorral-berendezéssel szemben nem probléma a hőállóság, sterilitás és kopás. Mai válogatásunkban mintás hűtőgépeket, valamint gyárilag mintásra tervezett gépeket mutatunk, de készen kapható mintás fólia és népi motívum-tippek is helyet kaptak. Fotókra kattintva link.

Elsőként vegyük szemügyre a népi motívumokban bővelkedő, megalapozottan híressé vált kézikocsikat, autókat és furgonokat, melyek a díszítés forma- és színvilágát inspirálták. Ehhez képest a búcsújáró mutatványosok, vurstlisok festett Kómár Lászlós lakókocsija, de még egy indiai mozdony is sivár látvány.

sicilian_carretta-l.jpg

artigianato-siciliano-750x401.jpg

1470155560882_jpg--dal_carretto_siciliano_alla_500_folk_il_fruttivendolo_catanese_decoratore_per_passione.jpg

Hazánk népművészete is bővelkedik értékes vizuális jegyekben, kalocsai, matyó, stb. Ha naiv népi, mégis modern témákból merítenénk, Bada Dada - DrMáriás életműve mellett egy megkerülhetetlen klasszikus művészetünk gazdag falvédőkincséből:


image2.jpg

Az eredeti, Dolce és Gabbana által készített hűtfestésből néhány fotó:

huto16.jpg

huto11.jpg

huto01.jpeg

huto26.jpg

Hiú remény lenne művészeti alapképzés és gyakorlat nélkül belevágni a festőbizniszbe, ezért kezdjük egyszerűbb formákkal. Kis alapozás a nagy mű előtt.

huto22.jpg

huto10.jpg

huto09.jpg

huto13.jpg

huto05.jpg

huto12.jpg

A vállalkozó szellemű grafikusok látványos alkotásai nem csak a számítógép modderek gépházaira korlátozódtak, a fentebb felsorolt festéstechnikai előnyök miatt a hűtőgépek is régóta helyettesítik a festővászont. Egyetlen hátrányát róhatjuk fel a keretezett szövettel szemben, hogy nehézkesebb kiállításra hordani őket és ha elromlik a gazdatest, komoly dilemmát vet fel elhelyezése. Fotók a killerpaint blog gazdag gíűjteményéből származnak

huto08.jpg

huto23.jpg

huto24.jpg

huto19.jpg

huto18.jpg

Ha bátortalanok vagyunk, kétségekkel küzdünk a project véghezvitelével kapcsolatban, még rendelhetünk az autófóliázáshoz hasonlóan dekoratív és könnyen felragasztható mintás fóliakészletet. Néhány példa az rmwraps.com vállalkozás gazdag választékából:

huto06.jpg

huto03.jpg

huto27.jpg

Bár igazán látványos megjelenésű, élénk színekre festett konyhai gépeket is vásárolhatunk, a reggeli kávéfőzést mégis jobban feldobja, ha vidám színekkel gyárilag díszített, tisztítható és karcálló tárgyak közt kezdjük napunkat. Ha felkeltettük olvasó érdeklődését és beszerezne ilyeneket, keresse a SMEG márkát (nem reklám). A SMEG egy olasz háztartási készülékeket gyártó, mai napig családi vállalkozásként működő vállalat. 1948-ban, a gazdasági növekedés és a gyors városiasodás korszakában jött létre a SMEG, mint fém megmunkáló és zománcozó üzem. A mai rövidítése a SMEG (Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla) is ezekre az időkre mutat vissza. Ezzel az információval egy csomó forrásképre linkelést megspóroltam :)

huto25.jpg

huto17.jpg

huto20.jpg

 huto02.jpeg

 

huto04.jpg

huto21.jpg

 Még a varrógép is a festegetők fókuszába került, csak el ne terelje figyelmünket a látvány, miközben tű alá vezetjük a szövetet és ujjunkat.

huto15.jpg

  huto14.jpg

 

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr3213833944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2018.04.21. 10:50:24

dolce & gabbana hűtőfestés... biztos, hogy a világnak erre van szüksége?

Medgar 2018.04.21. 21:54:45

Ilyenkor mindig eszembe jutnak a terv vs valóság videók...

Flúgatlan 2018.04.21. 23:48:18

Nos, ízlés dolga egyrészt, másrészt meg fizikáé: A színes hűtők hőszigetelése rosszabb, mind a hagyományos fehér illetve csillogós fém felületeké. Nem véletlen olyanok a hűtők, amilyenek. Azt nem tudom, mennyire jelentős az ebből származó többlet-fogyasztás, de azért aki kifesti hűtőjét, az számoljon ezzel.
süti beállítások módosítása