Térkőkészítés sablonnal

2018.08.21. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Saját tapasztalatom is, hogy a járdabetonozás nem mindig jár teljes sikerrel és az üdítőnek korántsem nevezhető munkát még tetéznünk kell felcsákányozásával, miután elporladt, hogy átadjuk a stafétát egy arra avatottabb mesternek. Jobb ötlet térkővel burkolni az arra szánt felületeket, hiszen egyszerűbb, csinosabb és nem annyira végleges, mint egy vastag betonjárda.

pathmate-concrete-stepping-stone-mold-luxurious-paver-walkway_garden-walkway-ideas_interior-design-magazine-for-home-decoration-indoor-homes-designs-contemporary-architect.jpg

Hogy olcsóbb-e, az függ a téglák árától és hogy mi fáradunk vele, vagy szakembert hívunk. Az első tétel alternatívája vásárlás helyett: térkő házilag. Videók és mások leírt tapasztalatai szolgálnak alapul témaválogatásunkból, hogy ha megfordult fejükben a gondolat (még nem késő kivitelezni), mit szerezzenek be és hogyan kezdjenek neki.

foto-amazon.jpg

"Kertünk fontos része a sétány, avagy járda, hiszen valljuk meg, nem mindegy, hogy min lépkedünk. Ma már szebbnél szebb és ötletesnél ötletesebb megoldásokat találunk kerti járda témában, de az alábbi technikák előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetők (persze ez a járda hosszától és a kanyarutaktól függ), és nem utolsó szempont, hogy igen mutatósak is." Térkő sablonnal egyszerűen. 

yard_2011_025.JPG

Barkácsáruházakban kapható sablon segítségével az alábbiakban látható járda, vagy lépegető készíthető. A képek lépésről-lépésre mutatják a munkafolyamatot.

terko-keszito-sablon-306115_859016cac3fe727bff1edca84c3c6cdd.jpg

"Érdemes-e házilag, és ha igen, hogyan, milyen sablonnal és milyen arányu keverékkel lehet térköveket önteni járda építéséhez vagy egy nagyobb terület lekövezéséhez?" - kérdezik és megtaláljuk a választ is.

Karbantartás helyett akár új burkolatú járdákat is készíthetünk. Erre számos gyártó, rengeteg burkolóeleme közül választhatunk vagy egyszerű betonfelületű közlekedőket is készíthetünk. Nézzük meg, mi történik, amikor a térköveket házilag, betonból készítjük el. 

"Leírásunkban röviden szeretnénk bemutatni a térkő burkolatok készítésének módját. Első teendőnk a burkolandó felület kitűzése a szegélyköveket is beleszámítva. A burkolat elkészítése során mi most a szegélykővel készített felületet vesszük nagyító alá." Az Építsd okosan! blog fotókkal illusztrált leírása.

p4095221.jpg

A betonforma centrum "Burkolókő gyártási javaslat" cikke nem kertel, hanem azonnal belevág a recept ismertetésébe, majd hasznos tanácsokkal folytatja, hogy ne törjön, fagyjon a rosszul öntött térkő, és ne is ragadjon bele a sablonba. 

image3_10.jpg

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr7414188901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása