Házi készítésű gyurmák

2018.10.18. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Mindenkiben él a remény, hogy valamely rejtett tehetség bujkál benne, csak még nem volt alkalma próbát tenni, hogy előcsalogassa. Nem fogott kezébe először hegedűt például, hogy az első, spontán kicsikart dallamok után Bartók Béla biztató szavak kíséretében megölelje. Mikor ez az inspiráció találkozik bővebb anyagi lehetőségekkel, kiszámíthatatlan eseménylánc veheti kezdetét. Kiderülhet, hogy tényleg tehetségesek vagyunk. Vagy épp ellenkezőleg.

7188833900_629ff4eaab_b.jpg

Mindenesetre a próbálkozásokhoz kapcsolódó vásárlások élénkítik a kiskereskedelmi forgalmat és hihetetlen másodlagos piacot teremtenek szobabicikliknek, golfkészleteknek, hangszereknek, fényképezőgépeknek vagy festőkészleteknek. Néhány ilyen alkotóeszköz kacskaringós utakon esetleg odatalál egy valódi tehetséghez. Ne fukarkodjunk tehát kipróbálni a digitális szaxofonokat vagy dobkészleteket, ezzel is tehetséggondozást végzünk áttételesen...

A képzőművészet szobrászat és festészet ága is kíván befektetést, melyeket kudarc esetén nem tudunk olyan könnyen eladni, mint egy lángvágó apparátot (mellyel kazánlemezből vágtunk volna ki neoavantgard szobrokat például). De még egy készlet - boltban vásárolt - színpompás süthető gyurma grammja is 10 Ft (majdnem duplája a 3D nyomtatószálnak), ráadásul sok színt kell vásárolni.

suthetogyurma.jpg

Gyógyírt szeretnénk nyújtani és kibökni végre, hogy a házilag előállítható legegyszerűbb és legolcsóbb gyurmák elkészítéséhez készítettünk egy válogatást, melyeket ételfestékkel vagy más anyaggal színezhetünk. Így kockázatmentesen felmérheti bármely korosztály, hogy megéri-e rálépni a később komolyabb kiadásokat feltételező makettezés-képzőművészet útjára, hogy például ilyen miniatűrök készítésével múlassa az időt: 

image7_10.jpg

Bertyák Istvánra és a "Bertyák Miniature Painting" néven futó alkotóműhelyére még visszatérünk a jövőben, bemutatni, hogyan születnek a fentihez hasonló, fantasztikusan részletes és művészi figurák 

355cae27cfa509f80289de7546e32725.jpg

"Rengeteg különféle - elsősorban angol nyelvű - gyurmarecept kering az interneten, az egyik porcelánfehérséget ígér, egy másik főzhető, színes változatra példa, a harmadik pillanatok alatt elkészíthető és levegőn szárad. Tehát elég nagy a felhozatal, de ezáltal a zűrzavar is, hogy melyiket válasszuk" - olvasható a házilag készíthető gyurmák receptkönyvének bevezetőjében. 

plasticine_garden_pots.jpg

"Pár hónapja egy ismerősömtől kaptam házigyurma-receptet azzal, hogy na, ez pont olyan, mint az a bizonyos sokszínű, illatos fajta, amit a gyerekek annyira szeretnek." A receptgyűjtemény oldal szerencsére nyitott mindenféleségek  szemlézésére, melyek élelmiszer alapanyagokból készülnek. Szerzője szerint a "A legjobb házi készítésű gyurma" receptjét olvashatják itt.

Mikor tombol bennünk az alkotási vágy egy hirtelen ötlet nyomán, nem várhatunk, így van létjogosultsága megismertetni önöket a 10 perc alatt elkészíthető házi gyurma receptjével.

ab79b1f5a7b87ee3ba7efaa5e4329bef.jpg

"Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!" - vetíti előre a Színes ötletek blog karácsonyi elfoglaltságunkat. Részletes leírás, sok fotóval illusztrálva. 

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr9314306519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.19. 18:53:24

az igazi reveláció, amikor rádöbbensz tehetségedre egyetlenegy dologban, mégpedig, hogy mindenben tehetségtelen vagy :)

kkm.furdancs 2018.10.20. 08:40:44

@népszopás: Teljesen reális meglátás és a népesség 99.80 százalékára igaz. De kedves Népszopás, hát mit is kezdenénk a világgal, ha mindenki csak regényeket írna és festegetne, mint Nemere testhezálló ruciban, űrállomásokon flangáló hősei? Legyünk őszinték, a sok ráérő ember miatt már amúgy is tele a Net mindenféle művészkedő sz*rral, hát még ha ez szaporodna is? Senki nem maradna, aki damilos fűkaszával lenyírná az árokpartot vagy hidat alapozna. :)
süti beállítások módosítása