Gépajánló: ANYCUBIC I3 printer

2019.11.12. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

anycubic20.jpg

"Érzem és tudom, hogy egy marék anyagból hasznos és látványos tárgyakat tudnék készíteni, de mit csináljak a nyolcadik emeleten? Már a körfűrészelés miatt is feljelentettek!" - panaszkodik képzelt olvasónk. A technológia 3D sorozatunk 2015-ös indulása óta még inkább elérhetővé vált árában és felhasználó-barátságban. Ez utóbbira példa a posztjaim illusztrációiban mutatott tárgyak részletessége és bonyolultsága, melyek már új - lassan két éves - gépemmel készültek. Kreatív és előremutató ajándéktippként szeretném bemutatni - általában is a 3D nyomtatókat - de főképp ezt a tartós és bevált típust. Illusztrációk a kicsomagolás, összerakás és első nyomtatás fotói.

anycubic08.jpg

Mivel használni és nem javítani szeretek egy ilyen finom eszközt, maximálisan elégedett vagyok megbízhatóságával. Pedig egy kazánházban lakik ridegtartáson és esetenként rendesen meghajtottam. Itt jegyzem meg, hogy tapasztalat és már meglévő 3D nyomtató nélkül ne nagyon éljék bele magukat az elsőre jól hangzó nyomtatóépítésbe. Nemcsak a problémahalmaz miatt, amit a digitálisan vezérelt, precíz mechanika és műanyag-olvasztó egységek összehangolása jelent, de itt is igaz a minden más berendezésre érvényes törvény: Egy elterjedt gépet külön megvásárolt alkatrészekből összeépíteni drágább, mint egyben megvásárolni.

A beszerzési árat tekintve, bár támogatom a hazai vállalkozásokat és külföldről vásárolni még mindig kaland és kockázat (A főhős te vagy!), de 50.000 forintot  (százalékban még kedvezőbb, 46%-ot) megtakarítani jól hangzik a legolcsóbb hazai forgalmazóhoz képest. Konkrétan a Gearbest-nél eleve levont ÁFA és VÁM terhekkel, ingyenes szállítással kerül 59700-ba. Hazafiság jegyében a magyar webáruházakat vigasztaljuk azzal, hogy tőlük vásároljuk a nyomtatószálat (filament), főleg mert kínai áron kínálják.

anycubic19.jpg

anycubic09.jpg

Az ANYCUBIC I3 Mega berendezést merem felelősséggel ajánlani figyelmükbe, mert bevált és könnyen kezelhető, illetve tényleg olcsó (én még 158 ezerért vásároltam). Rákeresve megtudhatnak minden jellemzőt róla.
Előnyei a még nem teljesen kiforrott, korábbi készülékemhez képest:
- Nem egy vastag kábelen lóg a vezérlődoboz, hanem beépítették a nyomtatóházba.
- Érintőkijelzős képernyő.
- Sokkal barátságosabb nyomtatószál-befűzés, mint mikor vakon és összeégett ujjakkal kellett keresgélni percekig egy lyukat a nyomtatófejen elhelyezett adagolón. Már ezért megérte, tényleg.
- 210*210*200 nyomtatási terület.
- Nagyvonalú tartalékszett jár hozzá. Komplett olvasztófej, fúvókák, kiegészítők.
- Ez is fontos: Két darabból, nem többől kell összeállítani és ezért nem kottyan meg idővel, illetve gyárilag derékszögű a mechanikája és összetéveszthetetlen a különféle kábelek csatlakoztatása.

anycubic28.jpg
Sokat nyom a latban összegzett értékelésekor, hogy még egyszer sem kellett neki - kicsit bizalmaskodva - mondanom azt a számos szintezési és hőmérséklet-állítgatási kudarcot összegző, reménytelenséggel vegyes dühöt sejtető kifejezést, mely elődje esetében (főleg ABS-el nyomtatva) többször is elhangzott. "Na jó, akkor most adlak el, a kurva anyádat!" Végül tényleg eladtam.

anycubic18.jpg

Remélem sikerült inspiráló gondolatokat közvetítenem. Annyit tennék még hozzá, hogy mobiltelefon árában olyan eszközt tudnak vásárolni egy műszaki érdeklődésű gyereknek, amivel játszva - kísérletezve sajátíthat el iskolában unalmas és drága, de később karrierépítésre termett tudást, mint a 3D és gépészeti, illetve alkalmazott iparművészeti tervezés.
 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2815299320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása