Jó munkához szól a metál (11.): Bruce Dickinson

2019.11.27. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

3140515095_7a0dcf7b76_z.jpg

Egyszer kisiskolásként, amolyan "Ki a példaképed és miért pont Lenin? - jellegű  dolgozatot kellett írnom az Egri csillagok hőseiből választva. Hőbörgéses lázadásként (akkor még nem ismertem az irónia kifejezést, sem a szintén gyűrűmániás Gollam karakterét) Jumurdzsákot választottam. Az ő fanatikus kitartását és akaraterejét emeltem ki követendő erényként. Sajnos nem túl sikeresen, ami a tanár néni reakcióját illeti. Manapság, érvekre és tényekre alapozva, inkább Bruce Dickinsont választanám és neki szentelem melómetál magazinunk aktuális zeneválogatását.

Aki már látta 60+ évesként két órát folyamatosan rohangászni a színpadon, miközben még énekelt is, az fogalmat alkothat állóképességéről. Egy lista szerint a hetedik legjobb metálénekes. Ha már helyezés, valaha elérte az Anglia második legjobb vívója megtisztelő címet is. Utasszállító repülőgépet vezet, műsorvezetésben is kipróbálta magát, krimit írt és videoklipet rendezett. Ennyire sokoldalú tehetségként megérdemli a tiszteletet és egy szerény listát kedvenc Maiden számaimból. Magyar nyelven megjelent önéletrajzi könyve rendelhető kiadónknál. Mire való ez a gomb? - címmel.

A talán nem a legkedvesebb daluk a Fear of the Dark, de az általában is ütős színpadképek közül kiemelkedik az első videón szereplő rendezés: 

A többi klip szerepelhetne akár az együttesről is, azonban a közismert, szerintem kudarcos kisiklás - mikor elhitették azzal a szegény gyerekkel, hogy pótolhatja a lelépett Dickinsont - meggyőzött mindenkit, hogy az addigi  repertoár hiteles előadója mégis csak az eredeti énekes. Zárójelben megjegyzem, a Blaze Bayley-re -nak - nek írt dalok működtek, de olyan ívre kanyarították a zenei koncepciót, ami nekem konkrétan nem tetszett. Mivel most ismét Dickinson az énekes, jelek szerint a nagyközönség sem nyalta be az industrial felé hajló változást. Ezért tehát jöjjenek a klasszikus Iron Maiden + Dickinson sikerek. Legtöbbjük a Piece of Mind lemezről származik, mely szerintem a legszínesebb, ezzel együtt a zenekar védjegyévé vált, "nyüszítő gitárok" alapokra épített, klasszikus album. 

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr7115322634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkm.furdancs 2019.11.28. 19:01:15

@Alick: Aki tökös, az tökös. Nem egy műfaj, de Debrecenben is felléptek már. Ahhoz is kell bátorság :)

gigabursch 2019.11.28. 20:18:59

Uhlmann vívózokni!
Rulez!

A 12 wasted years videón van egy jelenet, hogy rakják össze a színpadot, ő meg asszózik a mesterrel. (Aki egyébként 56-ig Csepel SC- versenyző volt).
Persze van egy tök jó eMTíVís videó, ahogy vívott az egyik szerkesztővel.

Fülig José 2019.11.28. 22:35:51

nohát javaslom meghallgatásra a Sanctuary c. számot, Di Anno énekli, kibeb.szott jó, ahogy a Fear is, szerintem.
Bruce boy Sarajevo ( és Debrecen) mellett lenyomta a gégerákot is, szóval van kitartása...

PeDro 2019.11.29. 13:31:54

@kkm.furdancs: Es milyen jo kis koncert volt az! :-) A vadi uj sportcsarnokban.

PeDro 2019.11.29. 13:33:05

Amugy a szolo cucca is eleg jo, van ott egy-ket eleg korrekt nota.

kkm.furdancs 2019.11.30. 12:39:10

@gigabursch: A méhészek... miért nem tudnak békében élni? :)

gigabursch 2019.12.01. 08:23:55

@kkm.furdancs:
Dőgöljön meg a nénikém legkedvesebb tehenek, hogyha értem a kérdésedet!

Vaszmöhtenzi?
süti beállítások módosítása