A láncfűrész nem játék! Vagy mégis?

2020.07.21. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

hn.jpg

Egyre népszerűbbek a szerszámokat és munkagépeket "ábrázoló" játékok. A gyerekek mindig szívesen utánozták a felnőtteket (Apa kocsit hajt) és most egészen élethű, motorhangot kiadó, mozgó alkatrészekkel felszerelt szerszám utánzatokat kaphatnak karácsonyra. Egy ötletadó csokorral kedveskedünk olvasóinknak a kereskedelemben kapható példányokból és még egy rövid motivációs tréninget is mellékelünk gyermekek számára, meséljék tovább!

Él egy ember Amerikában, aki pont 93000 km2 (ismerős a szám?) erdőt birtokol Kanadában. A hatalmas ingatlanvagyont nagyapja alapozta meg, aki egyetlen fejszével kezdte favágó pályafutását. Ma már bonyolultabb az élet, viszont fát vágni is könnyebb a korszerű láncfűrészeknek köszönhetően. Tessék, itt egy elektromos hajtású, motorhangot adó és mozgó lánccal felszerelt játékmásolat. Meríts példát a favágó nagyapa történetéből és tanulj, dolgozz keményen.

hecht53500.jpg

De lehetsz ezermester is, aki házakat épít, gépeket szerel, többek között egy akkumulátoros csavarhúzóval. Szintén utánozza az eredeti gép hangját, ha meghúzod a ravaszát (katonaviseltek: elsütőbillentyűjét).

hecht-50437.jpg

A kertész (nem, nem a közmunkás, annak fűkaszája van) is szép munka, de gyakorolhatod leendő családi házad kertjében a majdani fűnyírást ezzel a brummogó hangú, ki-be kapcsolható játékfűnyíróval.

hecht-51412-pedal-tractor-with-trailer-original.jpg

A sárga dömperrel te lehetsz a játszótér királya, amennyiben 3-6 éves korú vagy. Népszerű gyerek dömper, karral billenthető platóval és utánfutóval. Minőségi lánchajtásának köszönhetően könnyen pedálozható. Méretei 93 x 45 x 53 cm, max. terhelhetőség 30 kg, tömege 7,6 kg.

12v-q7-audi.jpg

Ha jól dolgoztál, anyagilag is gyarapodni fogsz és akár ilyen autókkal suhanhatsz az utakon, csak meg ne törd, mint Kis Grofó. Ez a szép kocsi megérdemli, hogy bővebben ecseteljük tulajdonságait:
"AUDI Q7 AU716 – fehér elektromos motorral hajtott kisautó, eredeti valósághű AUDI licenced dizájnnal. Az autó 12 V/10 Ah akkumulátorral működik, egy feltöltéssel 1-2 órát lehet használni, ezt befolyásolja a terep és a gyermek súlya. A műszerfalon található kapcsolóval a menetsebességet lehet kiválasztani, 4 vagy 8 km/h. A műszerfalon a kormány alatt helyezték el a start gombot, megnyomása után az autó valósághű indító hangot ad, Ez a gomb működik fő kapcsolóként is. Ha be van kapcsolva, pirosan világít, a műszerfal kéken világít, az első lökhárítón is világít a nappali fény. A másik kapcsolóval lehet felkapcsolni a reflektort, és a hátsó lámpák, ugyanúgy, mint az igazi autón.
A jobb oldalon, a kormány mellett van a sebváltó, amivel a fiatal vezető választhat előre- és hátramenetet vagy teheti üresbe. A kiválasztott üzemmód kék ikonnal világít. Ha az autó be van kapcsolva, a kijelzőn mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. Az autó vezetése nagyon egyszerű, az indulás és megállás is a gázpedál segítségével történik. A pedál lenyomásakor elindul a beállított sebességgel, ha elengedi a gázpedált, akkor fékezi az autót, és az autó rövid féktávon belül megáll.
A műszerfal bal oldalán beépített MP3 lejátszó van. A kijelző fölötti első két gomb a számok kiválasztására szolgál, hosszan lenyomva tartva beállíthatja a hangerőt. A további két gomb a lejátszó funkcióit váltogatja, USB és SD kártya csatlakozóval. Az egyes audio fájlok között a kormányon lévő gombbal lehet választani, a másik itt található gomb a duda. Az autóhoz adnak RC távirányítót, amivel szabályozni lehet a haladás irányát és sebességét, Így az autót olyan gyerek is használhatja, aki még kicsi ahhoz, hogy saját maga irányítsa a játékot. Az autó 3 és 8 év közötti gyerekeknek ajánlott, maximális terhelhetősége 30 kg.

hecht54120.jpg

Ha gyermekünk már kis korától elutasítja az anyagi javak fontosságát hangsúlyozó értékrendet, Audi helyett meglephetjük egy akkumulátoros gyerek quad járművel. Jellemzői: méretei 142x96x97 cm, akku 48V - 20Ah, motor 1200W, tömeg 130 kg, sebesség 45 km/h, max. terhelhetőség 75 kg. Szolgáltatásai: Első LED lámpa, jelző kürt, sebességmérő. Max. hatótáv 30-35 km. Töltési idő 8 óra. Lánc nélküli direkt hajtás.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6513458057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

várrom a magyar igazság 2017.12.13. 10:01:02

Vendégségben igazán meghitt pillanat volt, amikor karácsonykor a a gyerekek berregő játék láncfűrésszel kergették egymást. Azért érdemes lenne szem előtt tartani, hogy van ami nem játék, még akkor sem, ha veszélytelen.

kkm.furdancs 2017.12.13. 19:31:28

@várrom a magyar igazság: Még mindig jobb ajándék, mint a dobfelszerelés, nem? :)

zooltek 2017.12.14. 14:48:41

@kkm.furdancs: Ebben nem vagyok biztos, bár az én esetem egyedi. A szomszédom (ill. a fia, amikor még mellettünk lakott), sokat hallottam, hogy a pincében veri a dobot. Aztán anno ő lett az ország legjobb amatőr dobosa. Voltam koncerteken is, a saját számokat simán letolta. De hogy a Slayer tribute számokat is, legyen Bostaph vagy Lombardo, elképesztő a srác! Van 6 lába meg 8 keze. Hihetetlen a srác. Sajnos már csak ritkán és lájtosat játszik, pedig őstehetség. Anno meg soxor mentem ki kertészkedni, és az lett a vége, hogy a házuk tövében ülve hallgattam az improvizálását...

anonymouse. 2017.12.15. 06:21:47

@várrom a magyar igazság: Szerintem nyugodtan vehetsz az ismerősöd gyermekének, hangos, berregő játékot, főleg, ha büntetni akarod őket! :)

anonymouse. 2017.12.15. 06:37:15

Csak egy kis történet: A szomszédunknál a gyerek kapott ajándékba egy játék csavarbehajtót, féltve, de egy kicsit büszkén is mutogatta nekem, hogy milye van és, hogy forog is és ha sikerül még műanyag csavarokat is tud ki- és becsavarni. Nem mindig ment, de próbálkozott... Amíg én nem mentem el hozzájuk egy szekrényt összerakni és én már egy iparit vittem (10,8 V). Nagyon érdeklődve nézte, ahogy az enyém dolgozik. Láttam, hogy kiváncsi és oda vittem neki megmutatni, a felügyeletemmel behajtottunk egy-két igazi csavart is.
Legközelebb mentem hozzájuk és kérdeztem az anyukát, hogy mi a helyzet a gyerekkel dolgozik a játék csavarbehajtóval? Elmesélte, a gyerek mondta, hogy az övé nem jó (Enyem nejó'), hanem olyan kéne, mint az enyém, mert az enyém világít is az övé pedig nem.:) És még alig tud beszélni...

kkm.furdancs 2017.12.15. 07:23:52

@zooltek: Erre nem mindenki képes, mármint élvezni az első gyakorlások és később felszárnyaló tehetség kibontakozását. Viszont ma már egész jó elektromos dobfelszereléseket kapni. És ami meglepő, hogy már gitár midi fej is van. A midi trombitáról pedig jövőre mesélek egy posztban :)

gigabursch 2020.07.23. 16:58:55

@várrom a magyar igazság:
Most gondolj bele: ugyanez sikítóval...

eßemfaßom meg áll 2020.07.25. 17:20:29

@várrom a magyar igazság: ebben hol a probléma? Ha dugóspuskával kergetik egymást az mennyivel jobb?

KAMA3 2020.08.05. 21:48:02

@gigabursch:
"Most gondolj bele: ugyanez sikítóval..."
És benne vídia betétes körfűrészlappal! Tárcsavédő nélkül, mer' azzal lehet jól raklapot darabóni!
süti beállítások módosítása