Hulladék vagy alapanyag?

2021.03.15. 20:18 | Írta: Gyökösi Attila

Ez egy rövid posztocska lesz. Annyi történt, hogy újra támadt némi építkezni való itt a stúdióban, és ehhez kapcsolódóan elsőként rendet kellett rakni a fűrészgép körül. (Pontosabban helyet csinálni az elkövetkező fűrészeléseknek.) Miután a mostani műhelyben nincs fűtés, télen csak a legszükségesebb munkák miatt mentem ki, és persze nem is takarítottam agyon magam ezek végeztével.

szem1.jpg

Most viszont muszáj rendet rakni és ennek kapcsán elsőként összeszedni a keletkezett mindenféle fűrészelési hulladékot. Ami a szokásos kérdést hozta elő, miszerint hulladéknak számít-e egy levágott félméteres lécvég, vagy egy kétszer három araszos rétegelt lemez darab? 

Egyfelől tudom jól, nagyon sok olyan eset van, amikor pont jól jön, hogy nem egy nagyobb táblából kell egy kis, épp kellő méretű darabot levágni, meg aztán az sem biztos, hogy az adott projekthez érdemes megvenni egy táblányi anyagot. Másfelől persze az ilyen kis diribdarabok tárolása egy idő után azért már helyigényes, különösen ha valamelyest áttekinthetően akarjuk tárolni. (És itt nem is csak faanyagról van ám szó, lehet ez félméteres alumínium sín, vagy épp fedeles műanyag kábelcsatorna, profilos képkeretléc. Vagy épp síküveg darabok, ami aztán megint egy külön macerát jelentő kupac...

Többször volt már olyan, hogy két-három ilyen rendrakást is megúszott/túlélt egy-egy ilyen maradék darab anyag, mígnem az épp következő lomtalanításnál mégis kidobódott.

Nálatok mindez hogy néz ki? Van valami általánosan használt szabályotok erre nézvést? Írjátok meg itt, vagy a Facebook oldalunkon. Mindenképp örülni fogunk a hozzászólásoknak, talán még tanulunk is belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516465828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkánylábasárga 2021.03.16. 07:40:14

Néhai nagyapám szerint: ami többet ér egy laposhasú tetűnél, azt nem szabad kidobni!

GöTi 2021.03.16. 20:06:53

Nemrégen volt egy ilyen móka: "scrapwood challenge" - a lassan nézhetetlen reklám videó megosztón.

www.youtube.com/results?search_query=scrapwood+challenge

plümpike 2021.03.19. 12:44:19

Én eltevés párti vagyok, ha megfelelően van osztályozva, és rendszerezve, akkor egyrészt sokkal kevésbé van útban, másrészt meg is találod, amikor éppen kellene.
Kidobni szinte semmit nem szoktam, mondjuk 70nm a műhelynek használt garázsom, elfér minden.
süti beállítások módosítása