Kulcsmásolás házilag

2013.02.12. 10:00 | Írta: szopaul

Nyilván senki nem fog nekiállni kulcsot reszelgetni, de sosem baj, ha az ember birtokában van az efféle tudománynak. Ki tudja, mikor hozza úgy a sors, hogy egy csaj ezért szeret belénk. "Hát tudod Margit, ez a srác úgy másolja a kulcsot egy reszelővel, meg egy satuval, hogy olyat még nem láttál. Milyen lehet az ágyban?" Kicsi a valószínűsége egy ilyen beszélgetésnek, de láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni. Ma tehát két házilagos kulcsmásoló technikát ajánlok figyelmetekbe. Az elsőről ITT szerezhettek tudomást. Ez szerintem az egyszerűbb és szakszerűbb megoldás. A másikat inkább vásári mutatványoskodásnak nevezném, bár kétségtelen, hogy a cikk alján látható videóban a végére csak lesz egy működőképes másolat a főszereplő kezében. A videóban a fószer egy mobiltelefon, némi Photoshop és egy nyomtató segítségével készít sablont a másoláshoz.

kulcs2.jpg


kulcs1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr815073960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.12. 10:52:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.12. 14:13:26

nagyon jó!

Nem biztos, hogy ki merném próbálni, de jó!

Azbennvót! 2013.02.12. 17:25:46

Mindkét módszerhez szükség van egy ugyanolyan vájatú és vastagságú nyerskulcshoz, különben nem fog működni, hiába reszeled bele a profilt. Pont olyan nyerskulcsot hol veszel? Kulcsmásolónál, kulcsboltban de akkor már pár száz forintért le is másolják.
Minek fényképez, mér, photoshopol, sablonként az eredeti kulcsot is használhatná a filccel való színezéshez. Tehát igen, lehet reszelni, ha van pont ugyanolyan nyerskulcsod, egyébként baromság ez a videó.

genarlot (törölt) 2013.02.12. 20:56:43

A reszelős még elég egyszerű ötlet, a második kicsit túlbonyolítja.
De mindkét esetben elmegyek a kulcsmásolóhoz, hogy megvegyem a nyers kulcsot, és ha már ott vagyok, akkor összesen 400 forintért meg is csinálja fél perc alatt a másolatot (és ebben a nyerskulcs ára is benne van). Ha nem jó, visszamehetek a nyugtával panaszkodni és kicseréli. Ha magamnak csinálom még ha működik is, akkor is a zárnak nem biztos, hogy használ a sorjás, kókányolt másiolt kulcs.
Tipikusan nem ez a dolog, amit DIY módon akarnék megoldani, mert nem spórolok vele irdatlan összegeket, nem egy nagy öröm az "alkotás" folyamata és annyira könnyen elérhető szolgáltatás, hogy inkább hagyom a profira.

Hajtányos 2013.02.12. 22:01:12

Én még a '80-as években egy hazai, de mégis lengyel piacon (30+ korosztály emlékezhet rá) aprópénzért vettem egy marék nyerskulcsot cilinderzárhoz. Egy-két darab talán még mindig van valamelyik alkatrészes dobozomban. Satum tűreszelőm már akkor is volt, így onnantól kezdve nem volt gond a házi kulcsmásolás tíz perc alatt.

ssjani 2013.02.12. 22:10:31

Ennek a reszelős módszernek utoljára kb. a hetvenes években volt jelentősége, amikor az ismerősöm az apja autójának a kulcsáról készített tetszőleges mennyiségű másolatot, így akkor is el tudta vinni egy körre a Moszkvicsot amikor az öreg nem adta kölcsön.

djpeter 2013.02.12. 22:55:10

Mindent le lehet gyartani meg a profilt is....kerdezz meg egy valodi szerszamkeszitot:-D
süti beállítások módosítása