Visszapillantó - ez történt a héten a Furdancson

2014.03.09. 07:50 | Írta: Mr. Furdancs

Tekintve, hogy egyszer már volt ilyen, hagyományosnak mondható heti összefoglalónkat olvashatjátok az alábbiakban. Billentyűzet, csaptelep, szigetelés, csiszolópapír és az elmaradhatatlan CNC szerepelt heti kínálatunkban.


Szétszedtem III.: billentyűzet

Nem panaszképpen mondom, puszta tényfeltárás, hogy egy szétszedős poszt megírása sok időt és energiát felemészt. A láncfűrészes írás után úgy érzem, lazítanom kell, így most egy igen egyszerű elektromechanikus szerkezetre, a számítógép billentyűzetére fókuszáltam. Az eszközről mindent megtudhatunk ebből a cikkből.

Előtte viszont Szétszedtem kabalaállat, mert olyan is van minékünk.

Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.

Hogyan válasszunk csaptelepet II.

Folytatjuk csapokról, csaptelepekről szóló minisorozatunkat. Megpróbáljuk megkönnyíteni a csapválasztás felelősségteljes folyamatát. Az első részben szó volt a csapok elhelyezéséről és csatlakoztatásról. Ma eggyel mélyebbre ásunk benneteket a témában. Szó lesz a csapok működési elvéről, a már az első részben is felemlegetett akusztikai besorolásról és különleges igénykhez igazodó, különleges megoldásokról.


Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.



Nálam szigetelnek - ötödik hónap

Öt hónapja zajlik, és ahogy a tél, úgy a Knauf Insulation Kft. rendhagyó energia- és rezsimegtakarító kísérlete is a végéhez közeledik. A minden pillanatban online is követhető mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a 2013 nyarán komplett korszerű hőszigeteléssel ellátott hajdúnánási házban élő család tartósan fele annyi energiát használ fűtésre, mint a szigeteletlen házban élő hajdúdorogi család. A pontos és hitelesen dokumentált mérési eredmények alapján tény, hogy havonta mintegy 20 000 Ft-tal kevesebb a fűtési rezsi, és emellett kellemesebb a szigetelt ház lakóklímája. 

Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.



A hét műtárgya: a csiszolópapír

Ha sima felületre van szükségünk, akkor a csiszolópapír a mi emberünk.

Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.


Evőeszközök kifényesítése

Manapság az evőeszközök többsége rozsdamentes acélból készül. Az úgymond ünnepi „eszcájgok” természetesen csak ritkán, családi összejövetelek alkalmával kerülnek a terítékek mellé és így sokáig újszerű állapotban maradnak. Ám a mindennap használt evőeszközök egy idő után fokozatosan elvesztik a fényüket, színük pedig szinte észrevétlenül elszürkül. Ezt a gyakori mosogatás, a nem kellő szárazra törlésük miatt a felületükön kialakuló korróziós réteg okozza. A minden napi étkezésekhez használt kések éle is kopik, a villák köze is elszíneződhet és a kávés kanalakon lehet leginkább észrevenni a gyakori használat miatti fényvesztést és szürkülést. Nos, ezen viszonylag könnyű változtatni egy alaposabb utófényezéssel.

Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.


Zsenik otthon VI.: CNC hírek

cnc1.jpg

Olcsó 3D nyomtató
Már közhelyszámba megy, hogy a 3D nyomtatás alapjaiban változtatja meg az ipart, a kereskedelmet és a barkácsolást is. Amit eddig a nyersanyagból hasítással, fúrással, esztergálással, tehát anyagleválasztással - vagy drága és bonyolult öntési eljárásokkal - alkottunk meg, a jövőben anyagtakarékosan és további eszközök nélkül, egy lépésben készíthetünk el.

Folytatás: http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-09/8764124/.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr978764124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása