Hív a vasút, vár a Flickr!

2017.12.08. 09:11 | Írta: kkm.furdancs

Gyanakvó vagyok a túlhájpolt internetes trendekkel szemben. Emlékszem mikor emberek bármit, tényleg bármit megtettek volna, hogy tesztelési fázisban hozzájussanak egy Google Buzz (vagy az a Wave volt?) meghívóhoz. Egy év után - vitathatatlanul jogosan - megbukott mindkettő, de a MySpace részvények sem kelendőek manapság. Mulandó és nagyrészt értelmetlen dolgok ezek.

vasut_016.jpg

Viszont ha az ember blogol vagy fotózik, mind a feltöltés-megosztás, mind a legális illusztráció beszerzés miatt szüksége van egy jó forrásra. Túl szép nap ez a mai, hogy megosszam gondolataimat az Instagramról és a Printerestről. A Google képkereső korrekt, de csak kimenete van és néhány bosszantó apróság jellemzi (amitől eltekintve jól használható, csak sokszor használhatatlanok a találatok).

Végül a Flickr mellett döntöttem (története és leírása itt olvasható). Nagy felbontású, rengeteg témát felölelő amatőr és profi fotó a világ minden tájáról. Címkézhető, lájkolható, kedvencek és csoportok valamint üzenetküldés szerepel a szolgáltatásai között. Tudom, 14 éve indult és mindenki ismeri, de a Furdancs fotóválogatásaim új forrása ezentúl és ajánlom mindenkinek, mert kedvező tapasztalatokat szereztem használata során. Mintegy demóként gőzmozdony-gyűjtemény, mert a mozdonyokat mindenki szereti. Képekre kattintva link az eredeti fotóra.

vasut_019.jpg

vasut_018.jpg vasut_010.jpg

vasut_011.jpg

vasut_012.jpg

vasut_013.jpg

vasut_009.jpg

vasut_015.jpg

vasut_008.jpg

vasut_014.jpg

vasut_020.jpg

Persze ez az alkalmazás sem tökéletes. Talán szándékoltan, de ha a megosztásnál a linket választjuk, például ezt kapjuk: "https://flic.kr/p/SDGpbh". A blogmotor semmit sem tud vele kezdeni, azt pedig ne várják el a mezei bloggertől, hogy majd a html nézetben illesztgessen a kódokat. Marad tehát a lementés és a posztba feltöltött fotóra linkelés (mert úgy működik). Viszont nem minden Flickr-felhasználó engedi lementeni képeit. Ők így jártak, nem vesződünk a fotójával, nem kapja fel nevét a világhír és szegényházban, elfeledve hal meg, ez van.

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr3313453011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dor B. Zoltán 2017.12.08. 16:02:58

Gőzpöfögészeti tovalöködönc. :-D

Untermensch4 2017.12.08. 18:37:10

"Tudom, 14 éve indult és mindenki ismeri..." Hát én olyan digitális analfabéla vagyok hogy nem ismertem. Sztem nem is hallottam még róla.

kkm.furdancs 2017.12.09. 08:48:03

@Untermensch4: Én ismertem a nevét, de minden más alkalmazás csak azért ismerős, mert tele az Index, hogy mennyire cool. Ha bármennyire érdekelne, most rákeresnék, hogy mi a Tinder, Snaspchat és Earthquake. De nem érdekel :) Bizonyos kor felett... :)
süti beállítások módosítása