Eltörött a páncéltőkém...

2018.09.13. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Soltész Rezső és más zenészek munkásságában is rendre felmerül a jelenség, mikor egy hangszer eltörik. Általában gitárt vagy hegedűt likvidálnak, az egy szem Jerry Lee kivételével zongoragyilkosságra ritkán kerül sor. Szemben a könnyen selejtezhető pengetősökkel, sokkal több zongora gurul le a lépcsőn szállítás közben vagy vágódik ketté láncfűrésszel egy viharos válás következtében, mint koncert közben, szándékos tettlegesség okából.

image11.jpg

Azonban a kor nem kegyelmez és a magára hagyott billentyűsök is eltávoznak a hét oktávon túli vadászmezőkre. Nem kell, hogy így legyen, hogy az enyészet sorvassza el az egykor drága és büszke hangszert valami elhagyott házban, vagy árokpartra kidobva, mint egy megunt, fiatalabbra cserélt öregecske... plazmatévé például. Mai válogatásunkban zongora újrahasznosítási erőfeszítésekről számolunk be a világ minden tájáról.

Felesleges kommentárok nélkül csak fotók sorakoznak lentebb, melyekre kattintva a forrás és további ötletek válnak elérhetővé. Közbeszúrtam néhány, még működő zongora közreműködésével készült videót. Ne higgyük, hogy csak a betonvésőket kell nagy igénybevételre tervezni...

http://www.homecrux.com/wp-content/uploads/2015/09/Piano-Aquarium.jpg

 

ffdff.jpg

bbbv.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/99/02/d9/9902d936807f25dec9861a36872b0741.jpg

fbgfb.jpg

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2011986556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása