Ötletes barkácspraktikák (23.): Flexvarázs

2019.06.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image5_35.jpg
A sarokcsiszolóval nem lehet betelni. Maroknyi teljesítménybomba hatalmas fordulatszámmal, mely a vágás-csiszolás, néha fűrészelés számos formájában segítségünkre lehet. Példáinkban a találékony barkácselme állványra erősítette ezt az alapvetően kéziszerszámot (mellékesen így csökkentve veszélyességét). Házilag felruházva az ipari célszerszámok erényeivel - mint lineáris megvezetés vagy CNC-vezérlés - kis műhelyekben is elérhetővé teszik milliós gépek szolgáltatásait. Egyszerűségükben nagyszerű ötletcsokrot nyújtunk át: flexalapú lemezvágó, eszterga, köszörű és hajlékony tengelyű multiszerszám-hajtás (ez utóbbival nem a fogorvosoknak akarunk költséghatékony tippeket adni).

 

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr5814873672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2019.06.08. 18:08:20

Az első videóban 4:10-nél az agyonfaragott végül lötyögő spirál meghajtás mire volt jó?

Flexen fúrót sem igy kell köszörülni, mert nincs aláköszörülése. így a helye csak hengeres lesz

A flex vezető "sinrendszer" ötletes, de nagyon bonyolultan hosszan mutatja be, ér a végére

kkm.furdancs 2019.06.08. 19:57:10

@horex: "nagyon bonyolultan hosszan mutatja be". Minden elkapott perc fontos a részletek megismerésére, ha utánépíted a látottakat. Külön posztban foglalkozom nemsokára a csapágyas megoldással.

gabroca 2019.06.08. 20:19:11

kitalálhatnák már a csendes flexet...

bobbafet 2019.06.10. 10:43:42

@horex: életveszélyesnek tűnik. Bármennyire is precíz a megvezetés, szerintem könnyen megfeszülhet a korong és itt sok korrigálási lehetőség nem adódik.
süti beállítások módosítása