Extrém takarítás

2019.08.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

extreme-cleaning-111-1.jpg

Egyaránt ipari és háztartási témájú mai írásunk. Veszélyes és fertőző anyagok keletkeznek katasztrófák esetén, de egy rendesebb csatornadugulásnál is, nem beszélve a gyakoribb háztartási szennyezéseknél, ahol már kevés az Ultra Daisy. Szélsőségesebb esetek a gyűjtögetős, az elhunyt vagy elhunyt gyűjtögetős utáni nagytakarítás. Ilyenkor hívunk szakembert. Az extrém takarítóbrigádok bemutatásával, egy poszt erejéig foglalkozunk a szakmával, melyet bizonyára sújt a fluktuáció és nem is tipikus nyári diákmunka.

Hangosfilmek kedvenc fordulata, mikor az ifjú örökösök megérkeznek a skóciai várkastélyba garzonlakásba, hogy elfoglalják a gazdag nagybácsi által rájuk hagyományozott ingatlant. Persze, ilyenkor szellemek és ektoplazma megjelenésére számítunk a mozivásznon, esetleg vérszökőkút. Sokkal életszerűbb (ha már realista horror), hogy benyitva a lakásba, valami ilyesmit talál Mary és John.

extreme_cleaning.jpg

Merthogy a nagybácsi magányos, betegeskedő gyűjtögető volt és nem fáradt napi - sőt, semmilyen - takarítással. Kíméletből ejtettem az ötletet, hogy valami szaftos mellékhelyiséget ábrázoló főcímfotót tegyek ki, mint az örök klasszikus, a Desperado WC-jelenetében látott. Illusztrációink rendetlenségi volumene nagyjából megfelel az "elutazott az asszony két hétre a rokonokhoz" vagy "Mikor megvettem a Diablo I-et" időszak utolsó napjainak. Mem akartam undormányoskodni gyanútlan olvasónkkal, de sokkal durvább esetekre bukkanhatunk a neten, sőt ún. ismeretterjesztő valóságshow is készült egy takarító csapatról.

hoarding1.jpg

extreme-cleaning2.jpg

Kezdjük az enyhébb esetekkel. "Új lakásba költözés során előfordulhat, hogy számunkra idegen szagok maradványait érzünk – többszöri takarítás ellenére is. Lehet, hogy az előző lakó dohányzott, kisállatokat tartott, vagy nedves, párás volt a lakás belseje." - írja Germfree honlapja. Kíváncsibb olvasók vagy potenciális megrendelők szemezgethetnek az Elhunyt utáni -, illetve Baleset, bűntényt követő takarítás menüpontokban. 

filthy-house-clearance-cleaning-ireland.jpg

A "Törvényszéki orvostan" tankönyv lapozgatását szinte már az elején feladtam. Meglepően sok esetben fordul elő ugyanis, hogy idős emberek háziállattal élnek egy lakásban és...a többit képzeljék el. "Vállalunk minden olyan takarítási lomtalanítási munkát, amit más nem szívesen végezne el, illetve olyat is, amit ön el sem mer képzelni." - sejteti az elképzelhetetlent az EXTRÉM TAKARÍTÁS weboldalának köszöntője.

extreme-cleaning.jpg

Nem elsősorban halottakkal kapcsolatban kezdtem bele a poszt írásába, de ha már ide jutottunk, ismerjék meg az "Általános tájékoztató hozzátartozó halálát követő teendőkről", hisz az élet oly rövid, s talán nem közismertek az ide vonatkozó szabályok. Az öngondoskodás már nem jellemző ebben az életszakaszban, de mindenkinek adódhatnak ilyen teendői másokkal szemben.

britains-hidden-hoarders-woman-who-hasnt-seen-her-floor-in-four-years-helped-by-extreme-cleaning.jpg

A bulvár média sajnos erodálta a komoly és súlyos kifejezéseket. A "Pomázon helyszínelt a Takarító Kommandó!" című, drámai túlzásokkal előadott reklámcikkhez csak annyit tudok hozzáfűzni értetlenkedve, hogy ezek az emberek még nem jártak kollégiumban.

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr5714994352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása