Csavaros történet

2019.08.30. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image4_27.jpg

Mai posztunk rövid, de annál hasznosabb. A csavarvásárlás kis tételben nehézkes, mert a boltban tekintélyes emberidőt vesz el megkeresésük és kiszámolásuk (képzeljük el, mennyire nyereséges lehet 20 db 1.20 forintos alátéttel vesződni), a webáruházak zöme pedig  - méltányolható okból - szintén a dobozos, kilós mennyiséget tekintheti rendelhető minimumnak. Pedig az átlag házi műhely néhány tucatnyi darabot, de annál sokszínűbb választékot kíván, főleg a fémipari szegmensben, ahol nem tudunk furatot süllyeszteni, hogy a szükséges 50-es facsavar helyett használjuk a negyveneset.

image1.gif

Találtam egy boltot a minap, ahol kötőelemek mellett a csavarboltokra jellemző cikkeket (kötél, lánc, fémtömegcikk) és még egy kis villanyszerelési választékot is találunk. Trendix neve, egy debreceni webáruház. A boltmotor biceg kicsit, darabszámot akkor tudunk beírni, ha megnyitjuk a terméket új lapon. A kommunikáció sem erősségük, egy automata rendelés visszaigazoláson kívül pár nap múlva a futár sms volt az első jelzés, hogy valami lesz a vásárlásból. És a bankkártyás fizetés sem működött akkor (vagy sosem), csak az utánvétes megoldás. De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy tudtam vásárolni 20-150 darabos tételekben M3 alátétet és mindenféle barkácsjóságot.

Az utóbbi évek megfigyelése különben, hogy barkácskategóriában minden normális dolog Szabolcsból vagy a Hajdúságból jön. Kellemesen leértékelt (kikiáltási árú) szerszámok, postázásra is hajlandó drótkészítő, önzetlen és olcsó LED-szaküzlet, korrekt ügyfelek. Nézzenek be tehát ebbe a boltba, ha nem akarják feltartani a sort csavarboltban, vagy riasztóak a barkácsáruházak túlszámlázott kötőelem-árai és kis tételben vásárolnának. A bolt nem fizetett a reklámért, nem is tudják, hogy írtam róluk, csak a kellemes tapasztalatot akartam megosztani.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1115031188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advocatus Diaboli 2019.08.30. 21:47:12

Debrecni lévén elég sűrűn vásárolok náluk. Tényleg jó bolt, jók az áraik és jó az árukészletük. "Különlegességekből" (pl. rozsdamentes csavar), nem túl erősek, de átlagos csavar és kötőelem viszonylatban nagyon jók.

kkm.furdancs 2019.09.01. 09:59:16

Én is visszanézek majd a webáruházba, mert korántsem vásároltam be mindent. Facsavarra volt szükségem gyorsan.

anonymouse. 2019.09.03. 06:54:31

@kkm.furdancs: Éppen a múltkor vettődött fel bennem ez a dilemma, hogy a fiam által kifosztott csavaros szortimentemet, hogy kellene feltankolni?! Hát így pl.

kkm.furdancs 2019.09.03. 07:12:35

@anonymouse.: A nagyobb csavarok árai eléggé húzósak, de ha belegondolunk, elvileg az örökkévalónak készítjük tárgyainkat és időarányosan elhanyagolhatóak :)
süti beállítások módosítása