Rockabilly szilveszter Brian Setzerrel

2019.12.31. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

brian_1_2.jpg

Egy karácsonyi válogatás album nehezen megbocsátható. Most mégis olyan előadót szemlézek az idei utolsó melómetál epizódban, aki évente szórja ki rockabilly christmas lemezeit, mégis becsülik a népek. Két műfaj megújításában is volt szerepe, hogy már az első után fiatalon nyugdíjba vonult, mint aki jól végezte dolgát. Visszatérte a Brian Setzer Orchestra élén egy Mindent bele! nagyszínpadi show felejthetetlen élményét kínálta fénykorában és utána is.

"Hogy a Catsből mégsem lett akkora legenda, amekkora, arról maga Brian gondoskodott, méghozzá úgy, hogy elunva a nyugdíjaskodást, egy még nagyobb legendával állt elő, ráadásul egy olyan dologgal, ami már születése pillanatában legendává vált." - írja egy lemezkritika hevében a MANCS 2000-ben. Olvassák el, rövid összefoglalót is tartalmaz az együttes történetéről. A rock and roll második hullámának idején született zenész háromszoros Grammy-díjas zenész pályája és diszkográfiája dalszövegekkel, fotókkal itt található, bővebben a Rockbook oldalon.

gretsch-brian-setzer-electric-guitar-tribute-39-of-59-south-coast-music-8888-1024x1024.jpg

A Gretsch cég készíti a 3000 dolláros "G6120SSLVO Brian Setzer Nashville" névvel címkézett gitártípust, tisztelgésként Setzer első Gretsch márkájú hangszere után. A sorszámozott "Brian Setzer Tribute Electric Guitar" eredetiséget igazoló okmányokkal 27000 dollár. Persze, egy Gibson is jól szól, ha avatottzenész próbálgatja. Az "Orville H. Gibson Életműdíjat" nem mindenkinek osztogatják, ezt 1999-ben nyerte el és nem a reklámfilmért :)

Kedvenc dalaim következnek a Stray Cats és Orchestra időszakból, végül pedig egy monstre japán koncert, ami tökéletes élmény, ha bigband és rockabilly zenét és látványt akarunk élvezni.

Az említett "rock'n'roll megújítása" kifejetzés nagy részben a korukban maguk is táncparkett-szaggató klasszikus dalok laza gyorsítását és áthangszerelését jelentette. Ezek egyik slágergyárosa volt a gitáros Carl Perkins. Sokan nem is tudják, milyen híres dalokat - rnr alapműveket írt, mert ide már a feldolgozások szűrődtek át. Tisztelgésként következzen a Mean Woman Blues tévéfelvétele a másik király, Jerry Lee Lewis zongorakíséretével.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr215368948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása