Macskapolc 2.0

2021.10.11. 21:41 | Írta: Gyökösi Attila

Az úgy volt, hogy ez a poszt lépcsőgyártásról fog szólni. Merthogy végre lépcsőt eszkábáltam a vendégrész korábbi padlástérben található fekvőhelyéhez. Ez idáig egy keskeny alumínium létra vezetett oda, a hely persze nagyon szűk, leginkább egy lakóautó, vagy egy folyami lakóhajó helykihasználási bravúrjaira van szükség, hogy a lépcső valamennyire alkalmas legyen a használatra, de azért elférjünk mellette és alatta is. Igen, alatta, ugyanis ott a stúdió pizzakonyhája. (Lehetne teakonyha is, de a teát egy másik sarokban főzöm, itt egy grillsütő, egy vágódeszka, meg mindenféle pizzaalapanyagok laknak.) Azonban a dolgok általában a tervektől eltérően alakulnak, a lépcső korlátjával nem készültem még el. Miután korábban megfogadtam, hogy végre egyszer már egy KÉSZ projektről is írok, így ez a lépcsőcsinálás csak később kerül bemutatásra. Egy kép azért itt van róla, macskával. (Mondjuk neki nem hiányzik a korlát...)

macs2.jpg

Van azért szerencsére kész projekt is errefelé:

Itt a stúdió előterében mindig is volt helye a stúdiómacskának, ráadásul a fűtőtest fölött, merthogy a macskák melegkedvelők. Telente használta is sokszor ezt a sarkot, aludt ott nagyokat, de amikor épp kíváncsi lett arra mi történik az udvaron, mindig fel kellett keljen, és az asztalról nézett körül, mert onnan kilátott az ajtó üvegén, amelyik alacsonyabban van, mint az ablakok.

Mondanom sem kell, ez nem tökéletes megoldás, az orvoslása érik is már egy ideje. Nyáron persze ez nem volt akkora probléma, olyankor úgyis mindig nyitva az ajtó, és hát jobbára úgyis kint hevert valahol az árnyékban.

Most viszont újra itt az ősz, kezdem csukni az ajtót, ezért több egyéb javítani/átalakítani valóval (például szélesebbre alakítottam az említett korábbi macskahelynek is helyet biztosító polcot) együtt csináltam egy vadiúj, leakasztható macskapolcot az ablak magasságában. Innen már fekvő állapotban is kilát, tudja követni a kinti eseményeket, nem kell fárasztó asztalra ugrálásokkal foglalkoznia. Azért leakasztható, mert az ablakot buktatni ugyan lehet ha fent a polc, de rendesen nyitni nem. Igaz ugyan, hogy nem is szoktam, de ki lát a jövőbe, azért teljesen lemondani a nyitás lehetőségéről mégsem akartam.

macs1.jpg

Az új macskapolc persze szintén áttört, vagyis rácsos HDF betétet kapott, hiszen a meleg továbbra is alulról érkezik. Készül majd ebbe is párna, mert szegény macska fenekét mégsem nyomhatja mindenféle kemény faanyag meg HDF. (Bár nyáron remekül elaludt a kinti betonjárdán, de hát akkor is...)

Egyelőre beválni látszik az alkotmány, aztán persze majd kiderül, általában pár hét, mire kialakul, hogy egy-egy változást mennyire kedvel meg, mikor és hogyan használja. (Most, hogy ezt írom, kinéztem, naná, hogy a korábbi 'emeleten' vagyis alul van épp a macska. Teringette.)

macs0.jpg

Ha nektek is van macskátok vagy polcotok, netán mindkettő, osszátok meg velünk, akár itt a poszt alatt, akár a Facebook oldalainkon. És persze okvetlenül osszátok meg a posztunk más macska- vagy/és polckedvelő ismerőseitekkel.  

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4416718006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.10.13. 01:51:57

Cafka cica, büdös kurvája...
Ha legközelebb mexületek, csak macska leszek vagy magunknál, vagy a poszt-tolóéknál.Hihetetlenek ezek az állatok, hogy mennyire könnyen tudják a saját szolgálatukba állítani az emberiséget...
:-)))))
Mindezt egy kis röfögéssel, meg selymes szőrrel érik el, bámulatos.
:D
süti beállítások módosítása